Witam,
Tematów było dużo ale takiego nie znalazłem.
Posiadam Audi A4 B7 2005r.
Radio nieoryginalne Pioneer AVIC-X3
http://www.pioneer.eu/pl/products/archive/AVIC-X3/page.html
Chciałbym uruchomić sterowanie z kierownicy Audi z tym radiem.
Z tego co się orientowałem, należy dokupić interface. Problem jest z podłączeniem tego wszystkiego. Wszystkie interfacy korzystają ze złącza JACK 3,5mm.
Radio też takie złącze posiada, opisane jako "wired remote input" i wydaje mi się, że właśnie to złącze będzie właściwe do podłączenia interfacu. Oprócz tego oczywiście kilka kabli do wpięcia w fabryczną instalację.
Według instrukcji, tył radia opisany jest:
Zaznaczyłem na zdjęciu które złącze wydaje mi się właściwe.
Jest oczywiście "ale" - nie mam tego kabelka, który idzie z radia do wired remote input.
Czy ktoś może mi pomóc, czy w ogóle tok rozumowania jest właściwy i muszę się podpiąć pod ten przewód i gdzie ten przewód znaleźć na rynku?
I czy są jakieś interfacy, które będą dobrze działały z tym autem i radiem? Może jakieś tańsze rozwiązania niż 200-400zł za interface (głównie zza wielkiej wody).
Jeśli to pomoże, radio jest już wyposażone w:
- moduł gps,
- moduł BT,
- pilot do sterowania bezprzewodowy
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.
Tematów było dużo ale takiego nie znalazłem.
Posiadam Audi A4 B7 2005r.
Radio nieoryginalne Pioneer AVIC-X3
http://www.pioneer.eu/pl/products/archive/AVIC-X3/page.html
Chciałbym uruchomić sterowanie z kierownicy Audi z tym radiem.
Z tego co się orientowałem, należy dokupić interface. Problem jest z podłączeniem tego wszystkiego. Wszystkie interfacy korzystają ze złącza JACK 3,5mm.
Radio też takie złącze posiada, opisane jako "wired remote input" i wydaje mi się, że właśnie to złącze będzie właściwe do podłączenia interfacu. Oprócz tego oczywiście kilka kabli do wpięcia w fabryczną instalację.
Według instrukcji, tył radia opisany jest:
Zaznaczyłem na zdjęciu które złącze wydaje mi się właściwe.
Jest oczywiście "ale" - nie mam tego kabelka, który idzie z radia do wired remote input.
Czy ktoś może mi pomóc, czy w ogóle tok rozumowania jest właściwy i muszę się podpiąć pod ten przewód i gdzie ten przewód znaleźć na rynku?
I czy są jakieś interfacy, które będą dobrze działały z tym autem i radiem? Może jakieś tańsze rozwiązania niż 200-400zł za interface (głównie zza wielkiej wody).
Jeśli to pomoże, radio jest już wyposażone w:
- moduł gps,
- moduł BT,
- pilot do sterowania bezprzewodowy
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.