logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lekki odkurzacz do 500 zł z filtrem HEPA – Electrolux T8 ZT3570 czy Samsung SC4790?

boxer87 11 Lip 2014 19:44 3924 6
REKLAMA
  • #1 13787899
    boxer87
    Poziom 9  
    Ocena: 24
    Wraz z żoną zastanawiamy się nad kupnem 1 odkurzacz ( nowy dom i nowy sprzęt ),większość mieszkania pokrywają panele , tylko w kilku pokojach mamy dywany ale i tak o dziwo mnóstwo kurzu się zbiera na podłodze.Nie posiadamy zwierząt.Odkurzacz powinien być lekki i zwrotny i bardzo dobrze by posiadał filtr czyszczący powietrze (zbieranie kurzu z powietrza). Jeżeli możecie coś zaproponować z własnego doświadczenia byłbym wdzięczny ( co kupić a czego unikać).Pozdrawiam serdecznie

Dodano po 4 [godziny] 31 [minuty]:

może ktoś posiada ten odkurzacz
    Electrolux T8 ZT3570 lub http://www.mediamarkt.pl/odkurzacz-samsung-sc4790,id-296303
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 13812719
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #4 14079976
    bolek
    Poziom 35  
    Ocena: 299
    Stoje przed podobnym wyborem. Już kiedyś myślałem o Zelmerze, w tedy czytałem że ma pożyteczne dodatki i 4lata gwarancji. Dziś czytam że jest tandetnie wykonany, odpadają koła i ogólnie się łamie. Serwis to jakaś kpina, a dłuższa gwarancja tylko na skromny asortyment i kupując na aukcji może się okazać że zamiast 4 lat są tylko 2.

U mnie hałas zbytnio nie gra roli, mam za to sierściuchy więc jakaś szczotka była by pożądana.

Jak to jest z tymi zelmerami. Wolał bym dać zarobić krajowym (choć to pewnie i tak Chińczyk) ale wolał bym się nie męczyć ze sprzętem
    Co ewentualnie polecicie?
  • REKLAMA
  • #5 14080512
    astw
    Poziom 18  
    Ocena: 106
    Samsung SC6750. Cena 299 zł. Bardzo dużo opinii w internecie (model ma kilka lat i dużo o nim wiadomo).
  • #6 14089257
    bolek
    Poziom 35  
    Ocena: 299
    Zbadałem na marketach kilka sprzętów. Wychodzi na to że zelmery (przynajmniej te 4.. 5 stów) niszczą się od samego stania na wystawie- każdy miał już pęknięte mocowanie rury do korpusu odkurzacza, nie mówiąc o ogólnej "lipności" wykonania czy pasowania elementów

Kupiłem Philipsa FC9170, ciągnął o wiele mocniej i ciszej niż droższe odpowiedniki elektroluxa, wydawał się też najrozsądniej wykonany. Jak będzie w praktyce... życie pokaże. Koszt ~550zł.
  • #7 14090939
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat zakupu odkurzacza do 500 zł, zwracając uwagę na potrzebę lekkiego i zwrotnego urządzenia z dobrym filtrem HEPA, które skutecznie zbiera kurz z podłóg pokrytych panelami oraz dywanami. Wśród rekomendacji pojawiają się modele takie jak Zelmer Odyssey, Samsung SC6750 oraz Philips FC9170. Użytkownicy podkreślają różne doświadczenia z jakością wykonania i trwałością odkurzaczy, zwracając uwagę na problemy z modelami Zelmera oraz pozytywne opinie na temat Philipsa.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA