logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zacinanie się klawiatury i myszki Logitech na nowym PC z Win7

zagniewany 14 Lip 2014 19:05 5034 6
REKLAMA
  • #1 13796282
    zagniewany
    Poziom 2  
    Witam. Jeśli zły dział przepraszam. Zakładam temat ponieważ sam nie jestem w stanie rozwiązać swojego problemu.
    Dokładnie tydzień temu został zakupiony przeze mnie nowy komputer, kolega zaproponował złożenie i wgranie systemu win7. Radość jednak była krótka przez drobny problem, a mianowicie myszkę i klawiaturę które się ciągle zacinają.
    Klawiatura i mysz są bezprzewodowe z firmy logitech.
    Problem polega na tym, że przeglądając strony internetowe, grając w gry lub nawet pisząc w notatniku klawiatura przestaje pisać w sensie żaden klawisz nie odpowiada , a na myszce zacina się rolka. Można poruszać kursorem a po kliknięciu lpm wszystko powraca do normy z klawiatura i rolką, na domiar złego po przejściu z laptopa na stacjonarny i zakupieniu karty sieciowej bezprzewodowej TL-WN821N notorycznie zostaje zrywane połączenie z internetem.
    Zmiana portów usb nie pomaga a sam nie jestem w stanie nic zrobić z braku wiedzy. Żaden znajdowany na forach temat nie odpowiadał tym symptomom.
    podczas pisania tego krótkiego tego krótkiego tekstu zacięcie klawiatury wystąpiło ok 10 razy i 3 razy rozłączenie z netem :(.
    Prosił bym o jakieś rady i ewentualne możliwości od czego tak się dzieje. Z góry dziękuję
  • REKLAMA
  • #2 13796311
    safbot1st
    Poziom 43  
    Ocena: 1585
    Spróbuj podłączyć odbiornik na przedłużaczu usb, aby odsunąć go od obudowy komputera, który może być źródłem zakłóceń.
    zagniewany napisał:
    domiar złego po przejściu z laptopa na stacjonarny i zakupieniu karty sieciowej bezprzewodowej TL-WN821N notorycznie zostaje zrywane połączenie z internetem.

Wygląda to tak jakby wi-fi i te urządz. bezprzewodowe zakłócały się nawzajem przez pracę na tej samej częstotliwości 2.4ghz.
    Masz możliwość zmienić w routerze tryb pracy na inną częstotliwość?

Dodano po 6 [minuty]:

Zacinanie się klawiatury i myszki Logitech na nowym PC z Win7

Oczywiście nie każdy router ma opcję 5ghz.
    Też ciemny w tym jestem - może wystarczy zmienić kanał wi-fi, lub Band - pasmo(?).
  • REKLAMA
  • #3 13796371
    zagniewany
    Poziom 2  
    Internet mam podłączony na przedłużkę i leży na szafie z dala od jednostki.
    Co do 2 podpowiedzi to niestety nic takiego bądź podobnego u siebie nie widzę. Znalazłem tą częstotliwość ale nie mam wyboru ani zmiany na 5
  • REKLAMA
  • #4 13796391
    safbot1st
    Poziom 43  
    Ocena: 1585
    "Po kablu" zrywanie internetu występuje?
  • #6 13801849
    zagniewany
    Poziom 2  
    Myślałem że dalsze odsunięcie na kablu routera da jakiś efekt, dzień działał teraz problem jednak powrócił. Problem nie występuje ciągle tylko tak jak by co 2 dzień ;/.
    Nie mam możliwości podłączenia się po kablu z netem, a o te kanały nie mam pojęcia co i jak. Jeśli chodzi o ustawienia i komputery jestem strasznie do tyłu, więc jak by można było ciut jaśniej.

Właśnie się troszkę pobawiłem i po odłączenie routera pisałem na notatniku przez 5 min nie odczułem żadnego zacięcia klawiatury, tuż przed odpięciem wywalało internet co chwilę i klawiaturę cieło niemiłosiernie
  • REKLAMA
  • #7 13802237
    Dj Haker

Poziom 35  
    Ocena: 99
    No to trzeba zmienić kanał na próbę !

Zajrzyj do instrukcji obsługi. Po coś je w końcu produkują.
    Konto firmowe:
    Odzyskajdane.info
    Aleja Kijowska 24, Kraków, 30-079 | Strona WWW: https://odzyskajdane.info

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z zacinającą się klawiaturą i myszką Logitech na nowym komputerze z systemem Windows 7. Urządzenia są bezprzewodowe i zacinają się podczas przeglądania stron, grania w gry oraz pisania. Dodatkowo występują problemy z zrywaniem połączenia internetowego po przejściu z laptopa na stacjonarny komputer. Użytkownicy sugerują, aby spróbować podłączyć odbiornik USB na przedłużaczu, aby zminimalizować zakłócenia, które mogą być spowodowane przez inne urządzenia działające na tej samej częstotliwości 2.4 GHz. Rekomendowane jest również zmienienie kanału Wi-Fi w routerze, aby uniknąć zakłóceń. Użytkownik zauważył, że odłączenie routera poprawiło działanie klawiatury, co sugeruje, że problem może być związany z zakłóceniami sygnału.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA