logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka BOSCH MAXX WFL-1200 - Przerywane działanie programatora, co robić?

adambogusz3 15 Lip 2014 18:19 1959 6
REKLAMA
  • #1 13799060
    adambogusz3
    Poziom 11  
    Witam, Mam problem z pralką BOSCH Maxx WFL-1200> Problem polega na tym, że niby programator działa ale nie tak jak powinien. Wszystkie funkcje w nim działają, ale przy załączeniu dowolnej czynności działa ona z regularnymi kilkusekundowymi odstępami, np. załącza pranie i przekaźnik załącza na 2 - 3 s wybraną czynność, 1-2 s przerwy i znów, i tak w kółko. Nie mogę zdiagnozować uszkodzenia, może ktoś z Was będzie mi wstanie pomóc? Proszę o pomoc. Adam
  • REKLAMA
  • #2 13799592
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 13799627
    adambogusz3
    Poziom 11  
    Wykonuje wszystkie czynności. Nie ma pracy ciągłej, pracuje z przerwami, zarówno przy praniu, płukaniu, wirowaniu i odpompowywaniu pracuje "skokami" - kilka sekund pracy, zatrzymuje się na kilka sekund i znów, i tak cały czas. Poza tym nie pierze dobrze i źle odwirowuje, to pewnie przez te przerwy. Słychać tylko załączanie i wyłączanie przekaźników. Sprawdziłem tranzystory, w programatorze, diody i rezystory, niby są dobre, Czy może być to np. wina któregoś z przekaźników? proszę o pomoc. Pozdrawiam
  • Pomocny post
    #4 13799645
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 13799656
    adambogusz3
    Poziom 11  
    Oczywiście, wymieniłem nawet na nowe. Tak samo z przerwami pobiera wodę oraz odpompowuje zużytą również z przerwami

Dodano po 4 [minuty]:

Sprawdzałem i czyściłem przewody, którymi płynie woda, sprawdzałem sitka przy wlocie wody do pralki, pompka wypompowująca wodę też była sprawdzana
  • REKLAMA
  • #6 13799701
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 13801240
    adambogusz3
    Poziom 11  
    Gniazdko zasilające i przewód sprawne i sprawdzone

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z pralką BOSCH Maxx WFL-1200, która działa w trybie przerywanym, z kilkusekundowymi przerwami podczas prania, płukania, wirowania i odpompowywania. Pomimo sprawdzenia tranzystorów, diod, rezystorów oraz wymiany szczotek silnika, problem nadal występuje. Użytkownik sprawdził również przewody wodne i gniazdko zasilające, które są sprawne. Sugerowane są dalsze kontrole, w tym głównego toru zasilania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA