Witam. Mam następujący problem. Od kilku dni jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem Passata B5 z silnikiem 1.9 TDI AVB oraz automatyczną 4-biegową skrzynią biegów. Kupiłem sobie interfejs połączyłem się z samochodem i odczytałem kody błędów. Zaniepokoiły mnie kody błędów od skrzyni lecz nie podejmowałem żadnych kroków po prostu je skasowałem. Po 3 dniach ponownie sprawdziłem błędy i błędy od skrzyni pojawiły się znowu.
Skrzynia w moim odczuciu jednak pracuje prawidłowo. Nic nie szarpie nie ślizga się. Więcej niestety nie mogę powiedzieć bo nigdy wcześniej nie miałem okazji jeździć samochodem z automatem. Najbardziej jednak zaniepokoił mnie błąd 01192 - Torque Converter Lock-Up Clutch. Jednak wydaje mi się iż błędy te spowodowane są jakimś niepewnym połączeniem ze sterownikiem automatycznej skrzyni biegów. Chciałbym aby ktoś kto ma większe doświadczenie i wiedze wypowiedział się w tym temacie, oraz ewentualnie doradził co zrobić i co mogę sprawdzić. Chciałem umówić się w warsztacie jednak niestety w mojej okolicy trudno o dobry warsztat, który ogarnia automaty, a zwłaszcza, iż teraz jest okres urlopowy to już całkiem. Najwcześniejszy termin z tego co się dowiedziałem to pod koniec sierpnia
. Dlatego prosiłbym was o pomoc. Z góry dziękuję wszystkim za chęć pomocy.
Pozdrawiam.
Sunday, 27 July 2014, 18:20:27
VAG-COM Version: Release 409.1-S
Control Module Part Number: 01N 927 733 FC
Component and/or Version: AG4 Getriebe 01N 4945
Software Coding: 00001
Work Shop Code: WSC 00480
6 Faults Found:
00777 - Accelerator Position Sensor (G79)
27-10 - Implausible Signal - Intermittent
00660 - Kickdown Switch or Throttle Position Sensor
27-10 - Implausible Signal - Intermittent
00529 - Engine Speed Signal Missing
35-10 - - - Intermittent
00545 - Engine-Transmission Electrical Connection
31-10 - Open or Short to Ground - Intermittent
01192 - Torque Converter Lock-Up Clutch
04-10 - Mechanical Malfunction - Intermittent
01314 - Engine Control Module
49-10 - No Communications - Intermittent
---------------------------------------------------------------------------
Skrzynia w moim odczuciu jednak pracuje prawidłowo. Nic nie szarpie nie ślizga się. Więcej niestety nie mogę powiedzieć bo nigdy wcześniej nie miałem okazji jeździć samochodem z automatem. Najbardziej jednak zaniepokoił mnie błąd 01192 - Torque Converter Lock-Up Clutch. Jednak wydaje mi się iż błędy te spowodowane są jakimś niepewnym połączeniem ze sterownikiem automatycznej skrzyni biegów. Chciałbym aby ktoś kto ma większe doświadczenie i wiedze wypowiedział się w tym temacie, oraz ewentualnie doradził co zrobić i co mogę sprawdzić. Chciałem umówić się w warsztacie jednak niestety w mojej okolicy trudno o dobry warsztat, który ogarnia automaty, a zwłaszcza, iż teraz jest okres urlopowy to już całkiem. Najwcześniejszy termin z tego co się dowiedziałem to pod koniec sierpnia

Pozdrawiam.