logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Passat b5 - Nietypowy problem ze skrzynią automatyczną

VwDominik 04 Lut 2018 22:59 5280 3
REKLAMA
  • #1 17013556
    VwDominik
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam posiadam passata b5 1.9 tdi 110km ze 4biegową automatyczną skrzynią. Mój problem wygląda następująco, gdy chce odpalić auto drążek musze mieć ustawiony na N zamiast na P gdy jest na P po prostu auto nie odpala. Druga sprawa to wyświetlanie biegów czyli; P=P R=P N=N D=D 3=D 2=2 1=2. I trzecia najgorsza sprawa to że gdy chce ruszyć z D to auto rusza z 3 i cały czas na niej jedzie niekiedy tylko czuć ze zmienia bieg. Jak ruszam z 1 auto rusza prawidłowo a jak ruszam z 2 lub 3 lub D to nie ma żadnej różnicy jest tak samo jak na 3. Wyczytałem że jeżeli auto jeździ tylko na 3 to znaczy że jest włączony tryb awaryjny skrzyni biegów lecz tu nieraz czuć jak auto zmienia bieg. Podpinałem go po Vag i na skrzyni wyczytało mi błąd 01192 czyli z tego co się dowiedziałem to sprzęgło hydrokinetyczne lub zawór TCC lecz to chyba nie są objawy tego co wymieniłem wcześniej? Z góry dziękuję za jakieś wskazówki czego tu jest winna. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17014033
    romuald-f
    Spec Automatyczne skrzynie biegów
    Ocena: 1540
    Wymień przełącznik wielofunkcyjny, problem poruszany na elektroda.pl: Passat b5 - Nietypowy problem ze skrzynią automatyczną
  • REKLAMA
  • #3 17014602
    VwDominik
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Czy to rozwiąże problem ze zmianą biegów?
  • #4 18086191
    jacenteusz
    Poziom 10  
    Ocena: 17
    Mam ten sam problem. Z wyjątkiem tego ostatniego objawu, czyli ruszania z 3 biegu... Ale zamierzam się do tego dobrać. Jak cis stwierdzę, to dam znać. Chyba, że Ty już coś stwierdziłeś?
REKLAMA