logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jura C5 - Pompka działa, ale brak kawy przez wypływkę, zbyt małe ciśnienie?

marpet 02 Sie 2014 12:36 2991 2
REKLAMA
  • #1 13845208
    marpet
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam
    Mam dzienny przypadek pompka podaje gorącą wodę (czyli bojler grzeje i pompa robi ciśnienie) ale nie jest w stanie podać kawy przez wypływkę tak jakby było zbyt małe ciśnienie. Czy możliwe jest żeby pompka podawała za małe ciśnienie, zaznaczę że gdy podaję gorącą wodę do chodzi jak kompresor a jak ma podawać kawę to słychać że milknie. Proszę o sugestie.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 13848765
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3334
    Jeżeli dźwiek pompy po właczeniu kawy jest "tłumiony", że prawie milknie.. A z dyszy natomiast jest głośny i leci prawidłowo świadczy to prawdopodobnie o zatkaniu układu wody..
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
  • #3 13852038
    marpet
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Dziękują za odpowiedź, już ją rozebrałem czekam teraz na uszczelki (oringi ) widzę też że mam do wymiany uszczelnienia tłoka do kawy. Podczas czyszczenia nie zauważyłem niedrożnych kanałów więc jak po złożeniu dalej będzie podobnie to kupię nową pompkę, jeszcze 100 zł przeboleję bo nie mogę się z powrotem doczekać kawy porannej.
REKLAMA