logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie kupić cewkę i resor do głośników Tonsil 20cm 20W?

Marcinkow1 25 Kwi 2005 17:06 1123 7
REKLAMA
  • #1 1436080
    Marcinkow1
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    Witam!
    Posiadam 2 głośniki niskotonowe tonsila chyba 20w. Czy wie ktoś dzie mogę kupić ile może kosztować cewka i resor do tych głośniczków?
    Z góry dzięki za pomoc.
    Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1436096
    Yaro126
    Poziom 20  
    Ocena: 43
    Witam!
    Wszystko kupisz w sklepie elektronicznym a powinno to kosztować o ile się nie mylę około 20 zł za membranę i do 10 zł za cewkę.... Dokładnie nie wiem bo dawno nie byłem w elektroniku...
    Pozdrawiam!!!
  • REKLAMA
  • #4 1437250
    biegi
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    albo allegro tam jest taki koleś ds speker jakoś tak on ma dobre i tanie części
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 1437264
    latawiec666
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    Kupowałem ostatnio do tego samego głosnika membrane i cewke i wyszło mnie to tak:
    -membrana-12zł
    -cewka- 8zł
  • REKLAMA
  • #6 1437432
    Marcinkow1
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    Witam!
    Nie wiem jak cewki bo nie kupowałem ale membrany kupiłem kewlarowe za 7,50 sztuka, więc cewki też może dostanę w tym elektronicznym . Dzięki za odpowiedzi.
    Pozdrawiam!
  • #7 1438088
    biegi
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    prawde powiedziawszy to tak z tymi kevlarowymi membranami bym uważał bo ten głośnik nie zagra tak samo jak z membraną papierową (a taką chyba miał orginalnie) bo kewlarova jest cięższa
  • #8 1440709
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat zakupu cewek i resorów (membran) do niskotonowych głośników Tonsil o mocy około 20W. Części te można nabyć w sklepach elektronicznych lub przez internet, np. na allegro lub stronie umifon.pl. Ceny orientacyjne to około 8-10 zł za cewkę oraz 7,50-20 zł za membranę, w zależności od materiału. Wspomniano o membranach papierowych jako oryginalnych oraz o membranach kevlarowych, które mogą różnić się wagą i wpływać na charakterystykę dźwięku głośnika. Zaleca się ostrożność przy wyborze membran kevlarowych ze względu na ich wpływ na brzmienie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA