logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego z Samsunga po włączeniu filmu na Youtube wydobywają się piski?

kubaner 10 Sie 2014 10:10 1407 5
REKLAMA
  • #1 13865750
    kubaner
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Witam.
    Nie bardzo wiem, gdzie zamieścić ten temat, więc dam tutaj.
    Mój problem polega na tym, że podczas np. włączenia filmu na YT z momentem startu filmu zaczynają się piski zagłuszające film. Lepsze jest to,że po wyłączeniu filmu one nie ustają i dręczą mnie, póki nie uruchomię komputera ponownie. Te "dubstepy" jak je nazwałem występują rzadko, co nie zmienia faktu, że są irytujące.
    Problem występuje od nowości. Nawet po kompletnym backupie z Win8.1 do Win8(ustawień fabrycznych, kasowania całej zawartości kompa itp.) problem występuje dalej. Dobry motyw jest też taki, że kolega niedawno też kupił Samsunga (jakiś mały 13") i ma ten sam problem.
    Kiedyś udało mi się nagrać(jakość nie powala, ale słychać to o czym mówię)

Jak już się zacznie to piszczy na słuchawkach a jak je odłączę to na wbudowanych głośnikach. Podejrzewam sterowniki, bo problem nigdy nie wystąpił na karcie dźwiękowej USB (lub miałem szczęście i tego nie złapałem :D)

Komputer to Samsung NP-550P5
  • REKLAMA
  • #2 13865965
    ShakeAll
    Poziom 20  
    Ocena: 133
    Domyślam się, że sterowniki oryginalne dostarczone przez Samsunga ?
    Jeśli tak, to spróbuj znaleźć sterowniki od producenta chipa na jakiej jest oparta karta.
    Możesz też spróbować uruchomić z pendrive jakiegokolwiek linuxa, jeśli pod nim będzie to samo to raczej uwalony sprzęt.
  • REKLAMA
  • #3 13868073
    len.par
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Według mnie jest to wina włączonego lub uszkodzonego mikrofonu w laptopie. Najlepiej odepnij mikrofon od płyty głównej i zobacz czy jest poprawa. Ewentualnie wyłącz mikrofon w systemie, ale to może nie dać 100% pewności.
  • REKLAMA
  • #4 13869234
    kubaner
    Poziom 15  
    Mikrofonu wbudowanego używam codziennie i nie ma problemów. Piski występują może raz na miesiąc i to w najmniej oczekiwanym momencie.
  • REKLAMA
  • #5 13886062
    jafeth
    Poziom 1  
    Też mam ten sam problem. Irytujące to...
    Niby po paru minutach lub restarcie to znika, ale czasem używam lapa do publicznych prezentacji i nie chciałbym, aby wtedy mi się to włączyło...
    Ten sam model: samsung np-550.
    Nie chce mi się oddawać do serwisu, bo pewnie przez ten pobyt nie włączy im się to.
    Jakby ktoś wpadł na rozwiązania to będę bardzo wdzięczny.
  • #6 15541890
    kubaner
    Poziom 15  
    To jest jakiś błąd Windowsa 8. Wszyscy znajomi z win8 mają ten sam problem niezależnie czy to laptop czy blaszak.
REKLAMA