logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sformatowany dysk-zdjęte partycje - odzyskanie danych

Gacownik 12 Sie 2014 13:09 1353 7
REKLAMA
  • #1 13871315
    Gacownik
    Poziom 9  
    Witam.

Postawiłem komputer na Win 7- zdjąłem stare partycje, sformatowałem dysk i wgrałem windowsa po czym okazało się, że użytkownik nie zabezpieczył swoich danych. Potrzebuję odzyskać dwa foldery o nazwach: Grzegorz i Pulpit które znajdowały się w profilu użytkownika na partycji C.
    Część danych odzyskałem programem Ontrack, Recuva nie odnalazła nic.
    Proszę o fachową pomoc.

Z góry dziękuję
  • REKLAMA
  • #2 13871366
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2232
    O jaką fachową pomoc ci chodzi ? tak zdalnie nie da się tego zrobić, napisz dokładnie czego od nas oczekujesz, FAQ oczywiście czytałeś ?
    http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic891920.html
  • REKLAMA
  • #3 13871370
    wolacinio
    Poziom 13  
    Hm może być trudno odzyskać bo cześć danych została nadpisana. Z profesionalnych rozwiązań mogę polecić, abyś spróbował Recover My Files oraz DMDE Professional.
  • REKLAMA
  • #4 13871390
    Gacownik
    Poziom 9  
    Aktualnie jestem na etapie dmde free który skanuje dysk w poszukiwaniu partycji. Nie wiem co jak i po kolei robić. Robię wszystko jak we mgle; spowodowane jest to czasem którego oczywiście jest mało i dane potrzebne są jak najszybciej...
    Właściwie to niczego nie mogę oczekiwać- proszę tylko o pomoc gdyż jest to dla mnie bardzo poważna sprawa.
    Co robić dalej? Widzę, żę dmde pokazał mi kilka partycji ntfs. Czekam do końca...
  • #5 13871434
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2232
    Zobacz jeszcze to, może być pomocne.
  • REKLAMA
  • #6 13871455
    Gacownik
    Poziom 9  
    Dosłownie nie ma w żadnym z tych filmów poruszonego tego problemu(chyba). Nic wprost nie jest napisane.
    Czy wg tego: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1082241.html
    jestem w stanie odzyskać dane?

Napotkałem również program o nazwie test disk- lecz opierając się na tutorialu dostępnym w necie pokazuje tylko konflikt partycji i dalej nie wiem co robić...
  • #8 13873359
    Gacownik
    Poziom 9  
    Również szukałem. Dysk poszedł na ekspertyzę do katowickiej firmy. Niestety byłem zmuszony się poddać. Poinformuję o rezultatach ich działania. Dzięki za szybkie odpowiedzi

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zainstalował system Windows 7 na sformatowanym dysku, usuwając stare partycje, co doprowadziło do utraty danych z folderów "Grzegorz" i "Pulpit". Po częściowym odzyskaniu danych za pomocą programu Ontrack, użytkownik poszukiwał dalszej pomocy. W odpowiedziach zasugerowano użycie programów Recover My Files oraz DMDE Professional. Użytkownik rozpoczął skanowanie dysku za pomocą DMDE, ale miał trudności z dalszymi krokami. W końcu zdecydował się na ekspertyzę dysku w firmie w Katowicach, informując o dalszych postępach.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA