logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sennheiser MM100 - trzaski w jednej słuchawce przy niskich tonach (chyba)

KSRhaziel 21 Sie 2014 08:59 1821 2
REKLAMA
  • #1 13894840
    KSRhaziel
    Poziom 36  
    Ocena: 275
    Słuchawki bluetooth Sennheiser MM100

Od jakiegoś czasu, w lewej słuchawce słychać trzaski. Nie jest to coś permanentnego i raz słychać, a innym razem nie. Głównie jest to słyszalne przy niskich tonach (tak mi się wydaje). Nie uniemożliwia to słuchania muzyki, lecz czasem potrafi irytować. Chciałbym zatem jakoś dokładnie zdiagnozować problem, nim wyślę je do serwisu. A ciężko mi napisać "lewa słuchawka czasem trzeszczy przy niektórych piosenkach", bo odeślą mi je z opisem, że problem nie występuje u nich i zwalą na jakość muzyki.

Dlatego zastanawiałem się, jak mogę to jakoś sprecyzować.
    1. Czy może jest gdzieś dostępne jakieś nagranie audio różnych tonów, które po kolei są odgrywane, dzięki czemu mógłbym go odsłuchać, a później "pi razy drzwi" określić kiedy problem występuje?
    2. A może ktoś ma jakiś inny pomysł, jak mogę zdiagnozować i opisać swój problem?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 13894865
    Qbuś
    Poziom 38  
    Ocena: 875
  • #3 13895100
    KSRhaziel
    Poziom 36  
    Ocena: 275
    Diagnoza dla serwisu postawiona. Tak naprawdę problemem chyba nie są za mocne niskie tony w lewej słuchawce, tylko słabe niskie tony w prawej :P. W każdym bądź razie brak balansu przy niskich tonach.

Dzięki za link, VB Generator Audio okazał się bardzo użyteczny.
    Bezpośredni link dla potomnych:
    http://vb-audio.pagesperso-orange.fr/us/products/generator/generator.htm
REKLAMA