logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przesyłać muzykę z laptopa (Windows 8) do telefonu przez Bluetooth?

barteczek98 22 Sie 2014 18:46 5208 6
REKLAMA
  • #1 13899056
    barteczek98
    Poziom 9  
    Witam. Da się w jakiś sposób puszczać muzykę z laptopa w telefonie wiem jak to zrobić na odwrót (telefon»laptop a nie wiem jak ustawić laptop»telefon). Potrzebne mi to jest ponieważ kazałem kupić bratu w Anglii jakieś dobre głośniki żeby puszczać muzykę z laptopa ,mówiłem mu żeby kupił głośniki z bluetooth ale on zapomniał o tym i kupił takie bez bluetooth.Jedynie mogę puszczać muzykę kablem ,wiec wymyśliłem żeby mój stary telefon podłączyć do głośników i żeby włączyć w nim bluetooth i wtedy bym puszczał muzykę w laptopie a dźwięk poszedłby przez głośniki.Jeżeli macie jakieś pytania o sprzęt lub jakieś rozwiązanie problemu to piszcie.Windows 8 Dzięki :)
  • REKLAMA
  • #2 13901534
    diseasekowalski
    Poziom 35  
    Ocena: 189
    Czy aby rozwiązanie problemu nie jest opisane w pomocy systemu windows?
  • REKLAMA
  • #3 13902124
    barteczek98
    Poziom 9  
    Nie mogę sobie z tym poradzić szukałem trochę i nic nie znalazłem masz pewność że tam jest wyjaśnione co zrobić?
  • REKLAMA
  • #4 13902317
    chisel
    Poziom 27  
    Ocena: 171
    Raczej nida rady. Teraz to musisz dokupić sobie adapter(odbiornik) bluetooth A2DP do głośników.
  • REKLAMA
  • #5 13902332
    badboy84
    Poziom 43  
    Ocena: 1483
    Można, ja tak robię mając komputer i telefon przez wi-fi podłączone do tego samego routera. Smartfon z androidem, do tego total commander i udostępnione zasoby można przeglądać z poziomu komórki. Do TC trzeba zainstalować obsługę LAN, mowa oczywiście o androidzie. Szkoda że nie napisałeś jaki masz telefon, w przypadku androida jest to banalnie proste.
  • #6 13903031
    chisel
    Poziom 27  
    Ocena: 171
    Nie o to chodzi. Koledze barteczek98 chodzi o to, aby przesyłać bezprzewodowo dźwięk na głośniki/kolumny/zestaw audio. A że nie posiadają one odbiornika bluetoot A2DP, więc chce podłączyć jako odbiornik sygnału audio telefon komórkowy z bluetootheem , który po sprawowaniu urządzeń (laptopa i tego telefonu) będzie odbierał audio (podobnie jak zestaw głośnomówiący w telefonie gdy ktoś dzwoni) i przesyłał w tym samym czasie wyjściem słuchawkowym na głośniki. Do takich rzeczy nadawał by się też zestaw głośnomówiący/słuchawkowy stereo na bluetooth, ale zasada działania ta sama co napisałem wyżej - to są zwykłe odbiorniki bt.
  • #7 13904793
    barteczek98
    Poziom 9  
    Odbiornik odpada bo już i tak wydałem za dużo pieniędzy na to cena była ok 50 zł chyba zastosuje rade badboy84. Mógłbyś to dokładniej wytłumaczyć bo jestem zielony mam już pobrane tc z wtyczką lan. TC na laptopie też jest próbuje połączyć telefon z komputerem ale jakoś mi to nie wychodzi próbuje połączyć z moim routerem ale nic nie nie łączy z kolei w telefonie gdy tworze nowy serwer problemy są z połączeniem i wyskakuje błąd.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje sposobu na przesyłanie muzyki z laptopa z systemem Windows 8 do telefonu przez Bluetooth, aby odtwarzać dźwięk na głośnikach, które nie mają wbudowanego odbiornika Bluetooth. W odpowiedziach zasugerowano, że można użyć telefonu jako odbiornika audio, jednak wymaga to posiadania odpowiedniego adaptera Bluetooth A2DP lub zestawu głośnomówiącego. Inna propozycja to wykorzystanie aplikacji Total Commander na telefonie z Androidem do przeglądania zasobów laptopa przez Wi-Fi, co może być prostszym rozwiązaniem. Użytkownik napotkał trudności w konfiguracji połączenia z routerem i prosi o dalsze wskazówki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA