Witam!
Sprzęt to Jetronix-ECO.
Głównie problem wydaje mi się że leży w profilach ze strony JOVY.
Faza końcowa to 235 stopni.
Używam tych profili, profil PS3LF:
* czasem pamięci na układzie strzelą kulami - wysokość górnej grzałki wg zaleceń producenta to 3.5cm - ja daję lekko powyżej 4cm.
* wczoraj przy użyciu tego samego profilu w przypadku xbox 360 - płyta napuchła od spodu, układ również napuchł..
Termopara delikatnie podgięta tak aby większą powierzchnią przylegała, upychana najbliżej układu. Podczas gdy układ już zaczyna pływać wskazuje ok 180 stopni.
Topnik - HF Rework Jelly - oryginał, na stanie też Amtech.
Kilkukrotnie układ z ps3 zdjęty bez uszczerbku, aczkolwiek pojawia się problem z kulkowaniem..
Kulkowanie na IR - układ puchnie, kulki się nie łączą z układem.
Wolałbym kulkowanie robić przy użyciu HR, ale jakiej temperatury do tego użyć?
Dziś przy temp 340 stopni kulki na testowym układzie siadały elegancko, ale to przecież za dużo..
Nowe kule to PB rzecz jasna.
Prosiłbym bardziej wprawionych o wskazówki, może jakieś konkretne temperatury jakie ustawiać..
Z góry serdeczne dzięki.
Pozdrawiam
foxik33
Pirometr, termopara omega nadal w drodze...
Sprzęt to Jetronix-ECO.
Głównie problem wydaje mi się że leży w profilach ze strony JOVY.
Faza końcowa to 235 stopni.
Używam tych profili, profil PS3LF:
* czasem pamięci na układzie strzelą kulami - wysokość górnej grzałki wg zaleceń producenta to 3.5cm - ja daję lekko powyżej 4cm.
* wczoraj przy użyciu tego samego profilu w przypadku xbox 360 - płyta napuchła od spodu, układ również napuchł..
Termopara delikatnie podgięta tak aby większą powierzchnią przylegała, upychana najbliżej układu. Podczas gdy układ już zaczyna pływać wskazuje ok 180 stopni.
Topnik - HF Rework Jelly - oryginał, na stanie też Amtech.
Kilkukrotnie układ z ps3 zdjęty bez uszczerbku, aczkolwiek pojawia się problem z kulkowaniem..
Kulkowanie na IR - układ puchnie, kulki się nie łączą z układem.
Wolałbym kulkowanie robić przy użyciu HR, ale jakiej temperatury do tego użyć?
Dziś przy temp 340 stopni kulki na testowym układzie siadały elegancko, ale to przecież za dużo..
Nowe kule to PB rzecz jasna.
Prosiłbym bardziej wprawionych o wskazówki, może jakieś konkretne temperatury jakie ustawiać..
Z góry serdeczne dzięki.
Pozdrawiam
foxik33
Pirometr, termopara omega nadal w drodze...