Witam wszystkich.
Trochę techniki i człowiek już się gubi.
Problem może banalny jednak nie mam w tym doświadczenia, nie wiem jak drukować.
Mam w planie wybrać się na wycieczkę i chciałbym mieć ze sobą jakąś mapę.
Szukam rozwiązania które pozwoliłoby wydrukować na całej stronie A4 lub A3 wybrany fragment mapy internetowej.
Może to być dowolna mapa - yahoo, google, zumi, tageo, openstreet.
Może być osobny program do przeglądania map, wtyczka firefoxa - cokolwiek
Jeśli macie jakieś wskazówki jak to zrobić w miarę sprawnie byłbym mega wdzięczny.
Z tego co już znalazłem - można wejść na google maps - classic i tam wydrukować sobie mapkę jednak jest to rozwiązanie beznadziejne. O ile nie przeszkadza mi krótki nagłówej reklamowy to drukowanie małej kwadratowej mapki zajmującej niewielką część strony mnie nie satysfakcjonuje. Yahoo maps - podobnie.
Wiem że można zabrać ze sobą normalną mapę, jednak trochę szkoda kasy zwłaszcza że duża mapa może szybko się zniszczyć i nie zawsze chce się ją rozkładać.
Trochę techniki i człowiek już się gubi.
Problem może banalny jednak nie mam w tym doświadczenia, nie wiem jak drukować.
Mam w planie wybrać się na wycieczkę i chciałbym mieć ze sobą jakąś mapę.
Szukam rozwiązania które pozwoliłoby wydrukować na całej stronie A4 lub A3 wybrany fragment mapy internetowej.
Może to być dowolna mapa - yahoo, google, zumi, tageo, openstreet.
Może być osobny program do przeglądania map, wtyczka firefoxa - cokolwiek
Jeśli macie jakieś wskazówki jak to zrobić w miarę sprawnie byłbym mega wdzięczny.
Z tego co już znalazłem - można wejść na google maps - classic i tam wydrukować sobie mapkę jednak jest to rozwiązanie beznadziejne. O ile nie przeszkadza mi krótki nagłówej reklamowy to drukowanie małej kwadratowej mapki zajmującej niewielką część strony mnie nie satysfakcjonuje. Yahoo maps - podobnie.
Wiem że można zabrać ze sobą normalną mapę, jednak trochę szkoda kasy zwłaszcza że duża mapa może szybko się zniszczyć i nie zawsze chce się ją rozkładać.