logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy Lenovo G710 59-417214 to dobry wybór do nauki? Opinie i alternatywy

Alexis123 25 Sie 2014 18:37 2853 8
REKLAMA
  • #1 13906747
    Alexis123
    Poziom 2  
    Cześć :) mam zamiar kupić laptopa i dlatego proszę o pomoc w kilku kwestiach.

Patrzyłam na model firmy LENOVO , jak uważacie to dobra firma ? proszę podzielcie sie swoimi opiniami. A może powinnam kupic coś innego ?

Interesuje mnie konkretnie model Lenovo G710 59-417214. Nie gram w zadne gry porostu chce miec dobrego laptopa do nauki. Ma ktoś z was takiego laptopa i co dobry?

Dziekuje za wszystkie porady i opinie :)
  • REKLAMA
  • #2 13906760
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 13907631
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 13907702
    wariato
    Poziom 43  
    Ocena: 839
    Taki budżet i biedna seria G od Lenovo? To już lepiej Thinkpada, całkowicie inna półka notebooków. Asus to już nie to samo co kiedyś niestety.
  • #7 13908168
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 13932764
    magazynn
    Poziom 11  
    Ocena: 32
    Mam ten model (w innej konfiguracji: 59-413972) z procesorem Pentium 3550M 2,3 i dyskiem 1T SSHD (8GB SSD), 4 GB RAM.
    Jest to idealny wybór do domu. W konfiguracji bez dodatkowej karty graficznej nie jest dla graczy, a i taki nie był cel zakupu.
    Jakość wykonania jest nienaganna, lepsza od posiadanego przeze mnie Asusa.
    Należy pamiętać, że laptop jest stworzony pod Windowsa 8.1, a ten uruchamia się w okolicach 15 sekund.
    Pamiętajmy również, że laptop kosztuje (w mojej konfiguracji: 59-413972) bez systemu poniżej 1400,- PLN.
    W porównaniu do posiadanego przeze mnie również Asusa X73 z czterordzeniowym procesorem i7 intela i dwoma dyskami w tym system na szybkim SSD, 8 GB RAM i Windows 7 64bit -
    Lenovo G710 z dyskiem SSHD jest w zastosowaniach domowych szybsze, lub podobne.
    Klucz leży, jak myślę, w systemie Windows 8.1 i tablicy GPT.
    Jestem w lekkim szoku jak szybko uruchamia się i śmiga.
    Jakość wykonania Lenowo G710 niczym nie odbiega od innych serii, nie ma się czego przyczepić.
    W domu posłuży lata. A za kilka lat kupimy i tak coś lepszego i tańszego.
    Ma bardzo dobry program zarządzania ładowaniem akumulatora - utrzymuje go pomiedzy 55-60% naładowania podczas podłączenia do sieci.
    Polecam ten model z czystym sercem do nauki, na studia lub do domu!

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat laptopa Lenovo G710 59-417214 jako opcji do nauki. Wskazują, że model ten nie jest zły, ale lepiej rozważyć konfiguracje z dyskiem SSD dla lepszej wydajności. W budżecie do 2900 zł, niektórzy sugerują, że seria G od Lenovo nie jest najlepszym wyborem, a lepsze opcje to ThinkPad lub modele z serii Z i Y. Użytkownicy podkreślają, że Lenovo to solidna marka, ale warto porównać z Dell i Asus. Wspomniano również o jakości wykonania i szybkości uruchamiania systemu Windows 8.1 na tym laptopie.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA