logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Liebherr icus 3013 - zamrażalnik nie chłodzi, czy to awaria termostatu?

kryskros 26 Sie 2014 22:06 3480 10
REKLAMA
  • #1 13910317
    kryskros
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Witam,
    Panowie bardzo proszę o pomoc. Posiadam lodówkę Liebherr icus 3013 i wczoraj zauważyłem, że zamrażalnik nie chłodzi, a lodówka działa bez problemów. Co mogło się stać? Czy to termostat? Jak tak, to czy mogę go kupić i wymienić?
    Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam
    Kris
  • REKLAMA
  • #2 13918245
    czarnyolo123
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam serdecznie,
    Czy można wiedzieć jaki był finał sprawy bo mam ten sam problem.

Z góry dziękuje,
    Olek
  • #3 13919395
    kryskros
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Witam,
    Do tej pory chłodziarka mi nie mrozi :( Nie dostałem żadnej informacji zwrotnej, dlatego ponawiam prośbę o pomoc w przedmiotowej sprawie.

Z poważaniem
    Kris
  • REKLAMA
  • #4 13919421
    czarnyolo123
    Poziom 9  
    Dziękuję Kris za odpowiedź. Ja zamierzam się skontaktować z serwisem no i ściągnąć ich do stwierdzenia co jest nie tak. Liczylem, że do tej pory już sprawa została rozwiązana u Ciebie.
  • REKLAMA
  • #5 13927807
    czarnyolo123
    Poziom 9  
    Był dziś autoryzowany serwisant i diagnoza typowa - rozszczelnienie. Ma zabrać lodówke na warsztat i naprawić. Szacowany koszt 600-900zł.

Dam znać jak poszło.
  • #6 13927918
    jasko_1959

Specjalista AGD
    Ocena: 101
    czarnyolo123 napisał:
    Był dziś autoryzowany serwisant i diagnoza typowa - rozszczelnienie. Ma zabrać lodówke na warsztat i naprawić. Szacowany koszt 600-900zł.

Dam znać jak poszło.

ILE ?!
    Konto firmowe:
    Zakład Naprawy Sprzętu AGD Jan Chyliński
    Osiedle Młodych 22, Grajewo, 19-200 | Strona WWW: serwisgrajewo.pl
  • #7 13927991
    czarnyolo123
    Poziom 9  
    Moja lodówka ma lekko ponad 3 lata i jest w idealnym stanie wizulanym dlatego nie ma sensu mi jej wyrzucać. A tak na marginesie to koszt jest szokujący za naprawę i ponowne napełnienie.
  • REKLAMA
  • #9 13928032
    czarnyolo123
    Poziom 9  
    Moja mama była przy tym i tyle co powiedział serwisant i pokazał że ścianka spuchła i trzeba cały tył lodówki rozebrać.
  • #11 13928070
    czarnyolo123
    Poziom 9  
    ok, dzięki za podpowiedź. W takim razie ile powinna kosztować szacunkowo naprawa przy tylko naprawie parownika a ile przy jego wymianie?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z zamrażalnikiem w lodówce Liebherr icus 3013, który przestał chłodzić, podczas gdy chłodziarka działa prawidłowo. Inni uczestnicy dyskusji potwierdzają podobne problemy i sugerują, że przyczyną może być rozszczelnienie układu chłodzenia. Serwisant zdiagnozował problem jako rozszczelnienie, co wiąże się z kosztami naprawy w wysokości 600-900 zł. Uczestnicy wymieniają się informacjami na temat kosztów naprawy parownika oraz możliwości jego wymiany lub naprawy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA