logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Liebherr ICS3013 - chłodziarka nie chłodzi, alarm i miganie lampki

luk__25 23 Cze 2015 08:50 1116 0
REKLAMA
  • #1 14795310
    luk__25
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam. Ok miesiąc temu zaczął się problem. Pierwsze objawy: przy otwarciu drzwi gasło na sekunde światło i zawsze równocześnie wyłączał się agregat (mam wrażenie, że objaw ten nasilał włączony wentylator). Ponowne włączenie agregatu następowało losowo po kilku, kilkunastu minutach. Temperaturę utrzymywała. Potem - zawsze w nocy - zaczął włączać się alarm, pikanie i miganie lampki. Temperatura dalej wydawała się poprawna. Od tej pory mam wrażenie, że lodówka pracowała niemal ciągle, zdecydowanie też pracowała głośniej. Od tygodnia następowały przerwy w chłodzeniu chłodziarki, ale np wyłączenie jej pokrętłem i włączenie powodowało ponowne chłodzenie. 3 dni temu chłodziarka umarła, tzn nic nie chłodzi. Tylna ścianka nie jest ani zimna ani ciepła. Agregat pracuje, ale mrozi tylko zamrażalnik. W tej chwili świeci ciągłym światłem alarm.
    Postanowiłem tu napisać, gdyż po wizycie autoryzowanego "serwisu" doznałem załamki psychicznej...
  • REKLAMA
REKLAMA