logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens SL45i wyłącza się po wygaszeniu podświetlenia

buli12 27 Kwi 2005 11:53 1326 14
REKLAMA
  • #1 1441547
    buli12
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Mam dziwny problem z Siemensem SL45i
    Otóż, jak telefon jest bez karty sim to działa normalnie, natomiast gdy jest w środku karta to po zalogowaniu się do sieci i zgaszeniu podświetlenia telefon nagle się wyłącza, momentalnie, gdy coś się robi po zalogowaniu sie do sieci, np. chodzi po menu to tel działa normalnie, nawet pół godziny, ale jak tylko niedotyka sie klawiatury i samo zgasnie podświetlenie to telefon momentalnie robi OFF
  • REKLAMA
  • #2 1444446
    Hucul
    Poziom 39  
    Ocena: 470
    Napisz więcej o tej słuchawce . Czy przedtem chodził normalnie , czy ma oryginalne oprogramowanie , jak podczas ładowania ??
    Ja sflaszowałbym go czystym oprogramowaniem , myślę że to pomoże.
  • #3 1454241
    buli12
    Poziom 13  
    Nie znam jej historii
    Oprogramowanie było wgrywane normalne (czyste) i modyfikowane, flash i eeprom
    Nic nie pomogło. Jak się ładuje to działa normalnie. Telefon z włożona kartą sim, łapie sieć, gaśnie podświetlenie i nagle gaśnie telefon.
    To wszystko o tym telefoniku :(
  • REKLAMA
  • #4 1454271
    gsmjaworzno
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    gdzies musi byc spiecie. Sproboj rozkrecic i zobaczyc czy wszytko w telefonie jest na swoim miejscu moze byc takze zawilgocony w srodku to go wygrzej
  • REKLAMA
  • #5 1454321
    ninjahwdp
    Poziom 28  
    moze poprostu sie wylacza wyswietlacz na zablokowanej klawiaturze... pamietam mialem taki przypadek na zablokowanej klawie... moze to to? :)
  • #6 1454482
    buli12
    Poziom 13  
    Nie, na zablokowanej i odblokowanej jest to samo
  • #7 1455131
    przekrent
    Poziom 32  
    Ocena: 94
    Siemensy dość długo logują się do sieci. Być może P.A. zaczyna pracować dopiero po wygaśnięciu diod. Duże prawdopodobieństwo, że P.A. przywiera.
    Spróbuj połączyć się z numerem alarmowym bez karty sim. Jeśli tel się wyłączy to już wszystko wiesz :)
  • #8 1459352
    scanikwwo
    Poziom 12  
    Jak dla mnie, to to moze byc dialog. A wtedy sie wykosztujesz...
  • #9 1459560
    buli12
    Poziom 13  
    już po problemie, teraz po włożeniu baterii pisze na wyświetlaczu batery empty, please recharable, mimo że wkładam dobre baterie, ewentualnie telefon uruchamia się na kilka sekund i potem gaśnie, także chyba juz nic z niego nie bedzie, stało sie to po wygrzaniu płyty
  • #10 1459654
    dafit906
    Poziom 27  
    Ocena: 515
    Jednym słowem PRZESADZIŁEŚ z wygrzaniem tej płytki ;-) A nie nic z tego nic z tego tylko teraz proboj czyścić go z softu i wszystko od nowa wgrywaj. Może po prostu mu odbiło :/
  • REKLAMA
  • #11 1459732
    buli12
    Poziom 13  
    ok, spróbuje to zrobić, ale myslę że marne szanse żeby wgranie softu cos pomogło
  • #12 1459969
    dafit906
    Poziom 27  
    Duzo roboty niema a moze sie opłaci?
  • #13 1470084
    pawlo74
    Poziom 11  
    buli12 napisał:
    ok, spróbuje to zrobić, ale myslę że marne szanse żeby wgranie softu cos pomogło

I co tam z tym fonem?
    Żyje?
    Bo mam podobny problem.
  • #14 1470162
    dafit906
    Poziom 27  
    No właśnie? też jestem ciekaw.
  • #15 1479472
    buli12
    Poziom 13  
    Niestety flashowanie nic nie pomaga

Podsumowanie tematu

✨ Siemens SL45i wykazuje problem z nagłym wyłączaniem się telefonu po wygaszeniu podświetlenia, gdy włożona jest karta SIM i telefon zaloguje się do sieci. Bez karty SIM urządzenie działa normalnie. Próby rozwiązania problemu obejmowały wgrywanie oryginalnego i modyfikowanego oprogramowania (flash i EEPROM), które nie przyniosły efektu. Podejrzewano zwarcie lub zawilgocenie płyty, co sugerowało rozkręcenie i wygrzanie telefonu, jednak po wygrzaniu pojawiły się nowe problemy z baterią (komunikat "battery empty, please rechargeable") i telefon uruchamia się tylko na kilka sekund. Sugerowano ponowne czyszczenie i wgrywanie oprogramowania, choć szanse na poprawę oceniono jako niskie. Dyskusja wskazuje na możliwe uszkodzenie sprzętowe płyty głównej, a problem z wyłączaniem po wygaszeniu podświetlenia może być związany z modułem PA (Power Amplifier) lub zwarciem wewnętrznym.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA