logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens SL45i - wyłączanie się po wpisaniu PIN-u, simlock zdjęty

pawel200388 22 Sie 2006 19:11 874 6
  • #1 2941902
    pawel200388

Poziom 17  
    Ocena: 17
    Witam!
    Kupiłem okazyjnie Siemensa SL45i za 15zł. Problem z nim jest następujący: poprzedni właściciel próbował zdjąć simlocka i coś się wtedy popsuło. Telefon uruchamia się bez włożonej karty sim. Można wtedy chodzić po menu, słuchać mp3 itd. Problem pojawia się dopiero po włożeniu jakiekolwiek karty SIM. Otóż po przyciśnięciu czerwonej słuchawki włącza się podświetlenie, dalej wszystko jest tak jak powinno. Wreszcie pokazuje się komunikat o wpisaniu pinu. Wpisuję, pojawia się powitanie (którego zresztą z jakiegoś powodu nie mogę zmienić ani usunąć) i telefon całkowicie gaśnie. Można tak się bawić w kółko. Pomóżcie...
    Dodam jeszcze, że moje próby zdjęcia sim-locka kończą się powodzeniem. Zakładam i zdejmuję na tej sl-ce bez problemu. Ale przy rejestracji do sieci (chyba wtedy) po prostu się wyłącza. Używałem progsa Siemens Unlock v5.1 by Nutzo (English). Mam Windows XP jeśli to ważne...
    Konto firmowe:
    Think of Home Paweł Michałowski
    Moniuszki 2, Skierniewice, 96-100 | Tel.: +48 XXX XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: www.thinkofhome.pl
  • #2 2942679
    NOKTEL
    Poziom 27  
    Ocena: 6
    sprawdz baterie . póżniej wgraj nowe oprogramowanie
  • #3 3241848
    pawel200388

Poziom 17  
    Ocena: 17
    No wiec... wgralem czysty sofcik za pomoca UniSiemensa. Wlaczam kome i sie pojawia Wrong Software. Standard. Wazne jednak ze podswietlenie swiecilo caly czas z takim samym natezeniem. Juz sie ucieszylem ze koma zrobiona, ustawilem IMEI na oryginalne za pomoca programu, ktorego wczesniej uzylem do zdjecia sim-locka. o i sie zaczelo. Koma tak samo jak wczesniej po wlaczeniu bez sima dzialala, tylko podswietlenie dzialalo dziwnie. Wlozylem karte sim i telefon w chgwili znalezienia sieci sie wylaczyl. Wyjalem sim i podlaczylem ladowarke pod wylaczona kome. Podswietlenie sie wlaczylo, pokazala ikona baterii i po dwoch sekundach komorka sie wylaczyla. Nie wiem co robic. Podobno zaczela sie dziwnie zachowywac po zmianie obudowy. Mniej wiecej rozwniez wtedy kiedy wylamal sie jeden zabek styku do karty pamieci.
    Co sadzicie??
    Konto firmowe:
    Think of Home Paweł Michałowski
    Moniuszki 2, Skierniewice, 96-100 | Tel.: +48 XXX XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: www.thinkofhome.pl
  • #4 3242498
    arti123
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 96
    PA do wymiany
  • #7 3252023
    arti123
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 96
    PA (PowerAmplifier) czyli nic innego jak końcówka mocy, jeśli wiesz co to takiego, to zrobisz :D

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Siemens SL45i po próbie zdjęcia simlocka i wgraniu czystego oprogramowania za pomocą UniSiemensa wyłącza się po wpisaniu PIN-u karty SIM. Telefon działa poprawnie bez karty SIM, umożliwiając dostęp do menu i odtwarzanie mp3, jednak po włożeniu karty SIM i wpisaniu PIN-u pojawia się ekran powitania, po czym urządzenie gaśnie. Próby zdjęcia simlocka programem Siemens Unlock v5.1 zakończyły się sukcesem, jednak podczas rejestracji w sieci telefon się wyłącza. Dodatkowo po podłączeniu ładowarki przy wyłączonym telefonie podświetlenie i ikona baterii pojawiają się na chwilę, a następnie telefon się wyłącza. Wymiana oprogramowania skutkuje komunikatem "Wrong Software". Podejrzenie padło na uszkodzenie modułu PA (Power Amplifier), co może być związane z wcześniejszą zmianą obudowy i uszkodzeniem styku karty pamięci.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA