logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

iPhone 5 - Telefon nie włącza się, symbol baterii

Laqq 30 Sie 2014 11:24 14565 4
  • #1 13919749
    Laqq
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Witam. Chciałbym przedstawić swój problem i poprosić o ewentualną pomoc/instrukcje.

Otóż posiadam iPhone'a - przywieziony z Anglii, wydaje mi się, że jest to wersja 5 S lecz nie jestem pewny aczkolwiek na pewno wyżej niż zwykła "5" (nie jest kradziony, a odkupiony). Problem z telefonem polega na tym, że rusz góry, lasy a i mimo to się nie włączy, wyświetla się jedynie bateria z czerwoną kreską ładowania (znak słabej baterii, zdjecie nr 1) i tak w kółko pomimo 24h ładowania. Po odłączeniu od ładowarki obraz jest taki sam, aczkolwiek wyświetla się dodatkowo ikona kabla USB (zdjęcie nr 2), która znika po ponownym podłaczeniu telefonu do wtyczki. Jak mówiłem telefon się nie włącza, jedynie pojawia się opisany obraz, który po kilku sekundach znika. Proszę i z góry dziękuję za pomoc.

Zdjęcie nr 1 (ładowanie) :

Zdjecie nr 2 (po odłączeniu od ładowania) :
  • #2 13919762
    rekordgsm
    Poziom 31  
    Ocena: 112
    Ładowarka oryginalna ?
  • #3 13919773
    Laqq
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Tak, jak najbardziej. Tyle, że ładowarka od iPhone'a 5 ale to nie robi różnicy.
  • #4 13926340
    venummasa
    Poziom 19  
    Ocena: 69
    Ja bym obstawiał baterię (od tego bym zaczął) może jakaś wilgoć
  • #5 14518286
    krisczrn
    Poziom 11  
    Ocena: 22
    Witam,
    Wiem że temat już stary ale mam taki sam objaw. Czy udało się znaleźć rozwiązanie?
REKLAMA