logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konica Minolta Bizhub c353p wgranie nowego firmware

elzbieta-bak 30 Sie 2014 14:22 1875 6
REKLAMA
  • #1 13920203
    elzbieta-bak
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    Potrzebuję pomocy - na płycie została wyjęta bateria i drukarka przestała działać, na monitorze wyświetla się tylko znak klepsydry. Posiadam kartę CF128Mb. Czy ktoś miałby pomysł co możemy zrobić, żeby naprawić drukarkę? Ewentualnie czy mógłby ktoś polecić serwisanta z okolic żyrardowa, który poradziłby sobie z tą usterką?
  • REKLAMA
  • #2 13920526
    jds
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    1. trouble reset
    2 nvram recovery

a bateria po co wyjęta została?
  • REKLAMA
  • #3 13925300
    elzbieta-bak
    Poziom 9  
    JAk wykonać trouble reset na bizhub c353p, jest to sama drukarka bez panela sterującego wiec nie ma przyciska licznik. Mam tylko strzałki, przycisk reset i menu. Bateria została wyjęta bo myślałem że naprawię błąd jaki się pojawiał na wyświetlaczu, jak sie okazało był to błąd silnika. Silnik jest wymieniony ale maszyna nie startuje.
  • REKLAMA
  • #4 13927429
    jds
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    wyłącz maszynę, trzymamy ok (ten duży guzik miedzy strzałkami) włączamy maszynę czekamy minutę nie puszczając przycisku ok
  • #5 13927595
    elzbieta-bak
    Poziom 9  
    Tak uczyniłem i nic się nie dzieje. Czy mam coś zgrać na kartę Cf? Pytam bo da mnie to czarna magia. da się to jakoś opisać krok po kroku
  • #6 13927850
    ABLublin
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 447
    Oczywiście kartę przygotowuje się .!
    Zrobi to serwis.
  • REKLAMA
  • #7 13927864
    elzbieta-bak
    Poziom 9  
    A możecie kogoś polecić na teren Żyrardowa?

Posiadam program Firmware Imaging Toolkit, kartę cf- nie posiadam plików do wrzucenia na kartę. Pomoże ktoś?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z drukarką Konica Minolta Bizhub C353P, która przestała działać po wyjęciu baterii. Na wyświetlaczu pojawia się tylko znak klepsydry. Użytkownik wymienił silnik, ale maszyna nadal nie startuje. W odpowiedziach zasugerowano wykonanie resetu oraz przygotowanie karty CF z odpowiednim oprogramowaniem, co powinno być zrealizowane przez serwis. Użytkownik poszukuje również serwisanta w okolicach Żyrardowa, który mógłby pomóc w naprawie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA