logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór wieży do salonu 20m2: Denon UPS F88 czy Technics SE CH730?

br0neck 11 Wrz 2014 20:46 4782 11
REKLAMA
  • #1 13953056
    br0neck
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam, nosze sie z zamiarem kupna wieży do domu... szukam raczej starszych sprawdzonych modeli..
    Mam na oku dwa zestawy,

http://allegro.pl/zestaw-technics-se-ch730-odbior-osobisty-slupsk-i4565698053.html#imglayer

http://allegro.pl/wieza-denon-upa-f88-z-okablowaniem-stan-bdb-okazja-i4562463924.html

Co sadzicie o tym wyborze.. budżet na sama wieża w granicy 6-7 stówek + kolumny
    Sprzęt do salonu 20m2 muzyka różna, raczej nie bylby rozkrecany na maxa, ale chcialbym dobra jakość.. i kompaktowość
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 13953914
    br0neck
    Poziom 10  
    kwestia wizualna jest na samym koncu, interesuja mnie raczej "bebechy" niezawodnosc... Moze ktos mial doczynienia z tymi wiezyczkami?
  • REKLAMA
  • #5 13954370
    lesławek
    Poziom 32  
    Ocena: 294
    Denon to zdecydowanie lepsza konstrukcja, zauważ, że w Technics'ie masz komponenty łączone taśmą więc, nie jest to prawdziwie separowany zestaw. Masz tam jeden zasilacz, przez co nie możesz korzystać np z samego CD, bo on ma sterowanie i zasilanie ze wzmacniacza. Ma to swoje dobre strony np naciśnięcie play na CD przełącza wzmacniacz na odpowiednie wejście, Ale pomyśl że DENON ciągle produkuje tego typu komponenty co oznacza, że możesz kupić np tuner DAB czy coś takiego http://sklep.rms.pl/denon-dnp-f109-dnpf109-sieciowy-odtwarzacz-audio-z-airplay-i-wifi?gclid=CPXb9J2328ACFSLnwgodzh4Abw Podczas gdy technics zniknął z rynku konsumenckiego
  • #6 13954773
    br0neck
    Poziom 10  
    Kwestia okablowania i zasilania dla mnie akurat w Technicsie przemawia na plus..
  • #7 13954836
    lesławek
    Poziom 32  
    Nie rozumiesz... mnie chodzi o to że, technics to tak naprawdę zintegrowany zestaw podzielony sztucznie na osobne obudowy, natomiast denon to jak najbardziej dojrzały system tylko w małych obudowach.
  • #8 13955111
    br0neck
    Poziom 10  
    no ok, ale czy taki system okablowania podlaczenia jaki ma denon wplywa jakos na poprawe brzmienia??? Nie jestem audiofilem...chodzi mi o to ze denona bede musial podpiac pod listwe zasilajaca z conajmniej 4wtykami...natomiast technics przy polaczeniu tasma ma jeden kabel zasilajacy, jak rozumiem??
  • REKLAMA
  • #9 13955130
    lesławek
    Poziom 32  
    No nie do końca Denon ma w jeden z segmentów a konkretnie tuner UTU 88 wbudowane 3 gniazda sieciowe do zasilania pozostałych komponentów, a Technics faktycznie ma tylko jeden kabel sieciowy. Faktycznie Denon ma więcej kabli bo dochodzą do tego interkonekty audio i ewentualnie sygnały sterujące, co w przypadku Technicsa załatwia wstążka.
  • #10 13979362
    br0neck
    Poziom 10  
    Kupiony denon! Jestem zadowolony,troche plontaniny z kablami,ale grejt! Gra ladnie... chcialbym sie jeszcze podpytac czy mozna podpiac ją pod tv (mam samsung f5000) jak przez cinch podlaczam do tv, nie ma dzwieku, komp czy tel dziala,ale tv przez wieże nie..jakis pomysl?
  • #11 13979429
    lesławek
    Poziom 32  
    Ten TV nie ma wyjścia audio to co podłączyłeś to jest wejście na głośniki telewizora, więc nic dziwnego, że nie działa. Mógłbyś podłączyć go przez gniazdko słuchawkowe kablem mini jack->2*chinch
  • #12 13979596
    br0neck
    Poziom 10  
    grejt! Działa, wielkie dzięki!... Wątek zamkięty. Jestem spełniony, zasiadam do meczu:)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik rozważa zakup wieży do salonu o powierzchni 20m2, porównując modele Denon UPS F88 i Technics SE CH730. W dyskusji podkreślono, że Denon jest solidniejszą konstrukcją z lepszą jakością dźwięku, podczas gdy Technics ma zintegrowany system z jednym zasilaczem, co może być korzystne pod względem okablowania. Użytkownik zdecydował się na Denon, mimo że zauważył pewne trudności z podłączeniem do telewizora Samsung F5000, które zostały rozwiązane przez podłączenie przez gniazdko słuchawkowe.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA