logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Golf 4 1.6 16V 2001 - Problemy z odpalaniem na ciepłym silniku, stuki i niskie obroty

kotlet2290 16 Wrz 2014 23:20 8976 3
REKLAMA
  • #1 13966979
    kotlet2290
    Poziom 1  
    Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z moim golfem jak w temacie jest to golf 4 1.6 16V z 2001r. Autem niedawno przejechałem 1500KM ciągłą jazdą i nie było z nim żadnych problemów silnik równo pracuje na wolnych obrotach i wszystko ok. Problem pojawia się gdy chce go odpalić na ciepłym silniku. Nie zdarza się to za każdym razem. Po odpaleniu silnik wchodzi na 500 obrotów i cały się trzęsie po czym po 20s łapie 1100 obrotów i w momencie rozpędzania słychać stuki w silniku, po przejechaniu 10 km obroty spadają do 900 i silnik pracuje ok. Wymieniłem pompe paliwa teraz chce zabrać się za wymianę wtrysków, może koledzy macie jakieś pomysły proszę o odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #2 13967565
    misio106666
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    sprawdź czujniki , podobne objawy są po uszkodzeniu czujnika stukowego , wtryski zostaw puki co , ja bym szukał przy czujnikach , może podjedz na komputer .
  • REKLAMA
  • #3 17245602
    rysiekcykta
    Poziom 2  
    Też tak miałem, wymieniłem regulator ciśnienia na listwie paliwa i jest wszystko ok. W wężyku podciśnienia było paliwo, a tam ma byś sucho.
  • #4 17635882
    ryanix
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Problem rozwiązany. Bardzo dziękuję użytkownikowi marekb1911. Problem leżał we wtryskach paliwa. Jak zimny odpalał bez problemu, Jak gorący również. Miał problem tylko taki półciepły. Długo kręcił i trzeba było dodawać gazu aby odpalił. Problem tkwił w mojej 4 od ponad roku i w końcu wszystko wróciło do normalności.
    W takich przypadkach jak komputer nie pokazuje błędów proszę Was najpierw o diagnozę wtrysków a zaoszczędzicie nerwów i parę złotych.
REKLAMA