logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony VPL-EX3 - Czym zastąpić oryginalny ballast w projektorze sony VPL-EX3

dominik59 17 Wrz 2014 23:33 1929 1
REKLAMA
  • #1 13969818
    dominik59
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam serdecznie szanownych kolegów,
    Po pierwsze chciałbym Wam podziękować bo dzięki waszym radom udało mi się zmodyfikować projektor Sony VPL-EX3. Niestety okazało się ze balast ma zbyt niskie napięcie zapłonu, udało mi się coś z tym zrobić za pomocą potencjometru przekrecając go troszkę w prawo (to tak dla innych) :-). Jednak występowało na nim zjawisko pulsowania światła, zdecydowałem się zastąpić oryginalny balast takim który stosuje się w samochodach do zasilania Xenonów (bo taka wstawiłem żarówkę do mojego projektora). Niestety projektor świeci jak "Kotu pod ogonem" Wiadomo cudów nie można się spodziewać no ale bez przesady. Palnik ustawiłem ale nie świeci on wystarczająco mocno i zastanawiam się czy nie było bo dobrym pomysłem wymienić balast na coś innego ale nie mam pomysłu na co.
    Gdyby szanowny kolegom przyszło coś do glowy to byłbym wam wdzięczny.
    Pozdrawiam.
    P. S. Żarnik to Xenon 35W
  • REKLAMA
  • #2 14245219
    dominik59
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Ponieważ nikt nie ma pomysłu do mojego pierwszego wpisu może ktoś mógłby mi podpowiedzieć czy jeżeli wymienił bym ostatnie trafo na wyjściu na takie z przetwornicy hid samochodowej na której napięcie zapłonu jest wystarczające to czy wtedy Xenon podpięty do ballastu z projektora odpalał by bez problemu?

Dodano po 11 [sekundy]:

Ponieważ nikt nie ma pomysłu do mojego pierwszego wpisu może ktoś mógłby mi podpowiedzieć czy jeżeli wymienił bym ostatnie trafo na wyjściu na takie z przetwornicy hid samochodowej na której napięcie zapłonu jest wystarczające to czy wtedy Xenon podpięty do ballastu z projektora odpalał by bez problemu?
REKLAMA