logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MagSafe 1 85W - Naprawa zasilacza Apple MagSafe uszkodzenie kabla - bezpieczniki

waldi1995 20 Wrz 2014 21:36 4605 2
REKLAMA
  • #1 13976816
    waldi1995
    Poziom 19  
    Ocena: 21
    Witam mam taki zasilacz jak w tytule miał zwarcie w kablu wiem, że był sprawny czy ma ktoś schemat lub pomysł co mogło paść w tym zasilaczu z góry dzięki. Pytanie z innej beczki czy wszystkie zasilacze oem magsafe miały diodę w końcówce lub dlaczego dioda może nie świecić mimo poprawnego działania zasilacza i Maca.
  • REKLAMA
  • #2 13977511
    TONI_2003
    Moderator
    Ocena: 3812
    Zapewne choć to tylko przypuszczenie problem może być przyczyną częściowo wyjaśnioną tuLinkCały temat: MagSafe 85W - Naprawa zasilacza Apple MagSafe 85W jest niejako spowodowany taką samą przyczyną, ale iż jest mało opisany zjawiskowo można tylko domniemać takich samych skutków.
    Choć twych słów:
    waldi1995 napisał:
    dlaczego dioda może nie świecić mimo poprawnego działania zasilacza i Maca
    jednak nie można bagatelizować, a ja sam takowego zasilacza w realu nie miałem, a zatem mogę tylko domniemać, że to taka sama przyczyna... Musisz wszystko dokładnie sprawdzić i przeanalizować :D
    Może zamieszczenie dokumentacji w postaci zdjęć wysokiej jakości coś nam podpowie...
  • #3 13980608
    waldi1995
    Poziom 19  
    Ocena: 21
    Czytałem wcześniej ten temat i wiem, że to nie jest przyczyną. Jednak co do tej diody to inne kable świecą w tym drugim zasilaczu, a kabel jest sprawny.
    Poprawiłem TONI_2003.
REKLAMA