logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Probook 430 - Bateria rozładowana po wyłączeniu

gruby33 21 Wrz 2014 10:19 1119 2
  • #1 13977518
    gruby33
    Poziom 18  
    Ocena: 88
    Mam pewien problem w HP Probook. Otóż bateria jest ok i według programów jej pojemność po naładowaniu jest taka sama jak maksymalna pojemność. Bateria też przy necie wytrzymuje średnio po 5 godzin więc jest ok.
    Po wyłączeniu laptopa i włączeniu go na następny dzień bateria ma taki sam poziom naładowania. Ale raz na jakiś czas przez dzień potrafi np. z ok 30% zejść do prawie zera. Co może być tego przyczyną? Lapka zawsze wyłączam, nie hibernuję i nie usypiam. Windows 8.1 PRO.
  • #2 13978693
    cyzxer5
    Poziom 16  
    Ocena: 34
    Bateria moze byc naladowana jednak wysyla bledne dane o poziomie naladowania - stad ten problem.
    Jezeli jestes pewien ze laptop zostal calkiem wylaczony to jest to chyba jedyna mozliwa opcja.
  • #3 14094443
    gruby33
    Poziom 18  
    Ocena: 88
    Trochę czasu minęło od założenia tematu ale nie miałem zbytnio czasu. Teraz przeprowadziłem więcej testów. I więc tak.
    Bateria po wyłączeniu laptopa i pozostawieniu go przez cała noc i trochę dnia schodzi może z 1% czasem góra 2%. Sytuacja zmienia się gdy bateria osiągnie limit przy którym laptop krzyczy mi abym podłączył ładowarkę. A jest to wartość 15%. Kiedy wyłączę laptopa z baterią na 15% lub mniej to na następny dzień go już nie włączę gdyż schodzi do 1-2%.
REKLAMA