logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

lodówka polar cz 3002 agregaty się wyłączaja same

jezycki2 21 Wrz 2014 20:54 1602 1
REKLAMA
  • #1 13979715
    jezycki2
    Poziom 1  
    Witam. Mam lodówke Polar cz 3002. Lodówka chodzi ale za jakiś czas sie wyłącza tzn. agregaty przestaja chodzić i nie chca sie same zalaczać. probowałem znaleść termostat. nie moge go zlokalizowac. Dodam że jak wylacze oba agregaty na wyswietaczu i zalacze je samoczynnie po kolei tzn wpierw zamrażalka a za 3 min chlodziarka to wszystko jest ok na jakis czas. dodam też ze chlodziarka chlodzi na temperature 3 stopnie a zamrazalka na -23 stopnie. jak zmniejsze temperature na zamrazalce tzn np -21 stopni wracam do punktu wyjscia. to samo dzieje sie w chłodziarce tyle ze jak tam zwieksze temperature. wyświetlacz elektroniczny. agreraty sa też bardzo ciepłe ale chyba sa dobre skoro pracuja. prosze o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 14356244
    zbigniewsk
    Poziom 17  
    Ocena: 52
    Witam.
    Proponuję powymieniać kondensatory (elektrolity ) na płytce z regulatorem elektronicznym . Ja miałem podobny przypadek kilka lat temu i ostatnio powtórzyło się to samo dwa tygodnie temu. Wymiana pomogła. Warto też przejrzeć forum elektrody z poradami odnośnie lodówki polar CZ 2352.
REKLAMA