logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung ML 1860 czerwona dioda ale drukuje stronę testową

dziejczyk 22 Wrz 2014 20:10 6024 7
REKLAMA
  • #1 13982217
    dziejczyk
    Poziom 2  
    Cześć,

mam taki problem, że nie mogę nić wydrukować z komputera na drukarce samsung ML-1860.
    Czerwona dioda świeci się ciągle. Po przytrzymaniu przycisku na drukarce drukuje się bez problemu strona testowa.
    Drukarka wcześniej chodziła bez żadnego problemu na dwóch komputerach. Teraz, bez wyraźnej przyczyny, nie ma kontaktu z żadnym z nich. Po przy próbie drukowania pojawia się drukowanie w kolejce i koniec. Drukarka wygląda na online.

Bardzo proszę o wszelkie rady.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 13982399
    dziejczyk
    Poziom 2  
    a stronę testową drukowałby pomimo tonera? nie widać żadnych wyszarzeń/końcówki tonera na wydrukowanych stronach testowych :) wydaje mi się zatem, że to nie jest wina tonera...a trocęe szkoda byłoby mi kupić toner a później zobaczyć, że to nie to :(
  • #4 13982429
    leeart

Poziom 35  
    Ocena: 433
    Toner jako sam proszek może być, chip mógł się skończyć. Czy masz zainstalowany i uruchomiony smart panel? Zobacz co on pokazuje.
    Konto firmowe:
    LEE-CAN SERWIS
    PLAC CZERWCA 1976R NR 2 LOK 06, Warszawa, 02-495 | Tel.: 502XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: serwisdrukarki.pl
  • REKLAMA
  • #5 13982446
    ecoprint
    Poziom 22  
    Ocena: 119
    jesli dioda swieci czerwona, to czip skonczylsie.Jesli komputer niewiedzi drukark prubowac zmanic usb kablie liub port, albo odinsatliowac i zanowo zainstaliowac drukarka. Jest dwa wyjsca, kupic nowy czip i zmenic liub wgrac fix i o czipach wogulie zapomniac, tylko kupowac proszek i samemu uzupelnac.
  • REKLAMA
  • #6 13982468
    dziejczyk
    Poziom 2  
    zaraz zainstaluje smart panel i powiem co pokazuje
  • Pomocny post
    #7 13982473
    ecoprint
    Poziom 22  
    Ocena: 119
    dziejczyk napisał:
    zaraz zainstaluje smart panel i powiem co pokazuje

mozno nic nieinstaliowac, raport wydrukowac i zobaczyc ilie porocent toneru pokazuje. Zkontaktowacsie zemna pszez GG liub skype, szybcej bendzi
  • #8 13982731
    dziejczyk
    Poziom 2  
    dziekuje ecoprint

okazalo się, że skonczyl sie czip i trzeba bylo wgrac fixa. Dziekuje wszystkim.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z drukarką Samsung ML-1860, która nie drukuje z komputerów, mimo że czerwona dioda świeci się ciągle. Po przytrzymaniu przycisku na drukarce, strona testowa drukuje się bez problemu. Użytkownik podejrzewa, że problem nie leży w tonerze, ponieważ nie widać oznak jego wyczerpania. W odpowiedziach zasugerowano, że przyczyną może być uszkodzony chip tonera lub problemy z połączeniem USB. Po zainstalowaniu smart panelu okazało się, że chip się skończył i konieczne było wgranie fixa, co rozwiązało problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA