logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Centrala sygnalizacji PPOŻ POLON-ALFA 3800 do naprawy

magfts 23 Wrz 2014 18:32 4086 5
REKLAMA
  • #1 13984738
    magfts
    Poziom 2  
    Witam.
    Zajmuję się systemami ppoż. Na jednym z obiektów padła mi centrala sygnalizacji polon 3800. Chcę naprawić system. Poszukuję części zamiennych lub fachowców którzy znają się na tej centrali oraz/lub mają części na sprzedaż.
    Proszę o informację magorski(_at_)o2.pl lub tel 602 244 396.
  • REKLAMA
  • #2 13984950
    joy
    Poziom 21  
    Ocena: 45
    Czemu nie wyślesz do producenta? Za parę groszy ryzykować nie wiem czy to opłacalne.
  • REKLAMA
  • #3 13984979
    magfts
    Poziom 2  
    Chodzi o to, że producent ceni naprawę trochę więcej niż parę groszy a nie daje praktycznie żadnej gwarancji w związku z tym że centrala jest przestarzała i wycofana z produkcji.
    Szukam ludzi, którzy znają się i/lub mają stare części zamienne do tych central np. z demontażu. Ogólnie muszę ten system postawić na parę miesięcy później i tak będzie wymiana na nowy.
  • REKLAMA
  • #4 16969963
    Nika_Wk
    Poziom 1  
    Dzień dobry,
    chciałabym wznowić temat.
    Czy udało się naprawienie centrali Polon Alfa 3800? Czy możliwe jest uzyskanie kontaktu z kimś, kto potrafi się tym zająć?
  • REKLAMA
  • #5 16970668
    dareksi
    Poziom 15  
    Ocena: 32
    Jakie objawy uszkodzenia i gdzie zainstalowany jest system?
  • #6 16970982
    arkpop
    Poziom 11  
    Ocena: 16
    Tylko trzeba się zastanowić czy jest w ogóle sens jakiejkolwiek naprawy bo na rynku praktycznie ma nic do tych systemów jak części do central jak i elementów liniowych czujki ,gniazda itp. To są systemy bezpieczeństwa pożarowego i nie powinny być naprawiane poza serwisem fabrycznym.Jedyne rozwiązanie to wymiana systemu .
REKLAMA