logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Indukcja Ariston KIO 644 DDZ - wymiana wyświetlacza LCD na pierwszym polu

Pawel_q 26 Wrz 2014 10:30 1179 2
REKLAMA
  • #1 13991940
    Pawel_q
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Płyta indukcyjna Ariston PIANO KIO 644 DDZ. Na pierwszym polu indukcyjnym zaczynając od lewej strony powoli kończy się wyświetlacz LCD. Aktualnie działa mi 4 z siedmiu segmentów. Pole działa bez problemów ale nieczytelny wyświetlacz trochę komplikuje życie. Czy da się ten wyświetlacz wymienić czy konieczna jest wymiana całej płytki z wyświetlaczami i przyciskami ?
  • REKLAMA
  • #2 14177118
    qonquest
    Poziom 1  
    Ariston KIC 644 C mam taki sam objaw jak u Ciebie. Czy poradziłeś sobie z tym problemem? Czy podjąłeś się rozebrania indukcji aby zobaczyć jaki typ LCD tam idzie?
  • #3 14180367
    Pawel_q
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Nie rozkręcałem jej bo jest tak beznadziejnie zamontowana w meblach kuchennych, że wcześniej musiałbym wyjąć piekarnik a następnie płytę. Płyta działa bez zarzutu, po prostu musimy pamiętać, co naciskamy. Aktualnie działa już tylko dwa segmenty. Przypuszczam, że zawiniła patelnia, która jest używana na tym polu. Ono ma 24 cm średnicy zaś patelnia 28 cm. Trochę zachodzi na ten wyświetlacz. Być może temperatura go wykończyła.

Dodano po 13 [minuty]:

http://north.pl/karta/modul-sterujacy-do-plyt...tpoint-ariston-kio644ddz,CKK-5F-CMMS-1AN.html

raczej to właściwa płyta, chociaż są jakby dwie serie tych płyt pod nazwą KIO 644 DDZ. wygląda, że ciężko będzie podebrać taki wyświetlacz.
REKLAMA