logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hitachi 5K500-500 - Jak usunąć hasło z zakupionego dysku?

caiber 28 Wrz 2014 23:24 1152 2
REKLAMA
  • #1 13999578
    caiber
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam

Witam zakupiłem dysk poprzez olx(tablica) dysk miał być z demontażu itp. Po podłączeniu okazuję się że dysk ma hasło, stąd moje pytanie czy jest jakiś sposób na wyzerowanie dysku, czy już tylko może być ozdobą.
    Dysk to:
    HITACHI
    HDD :5K500-500
    MODEL :HTS545050KTA300

Dla ścisłości:
    Próba kontaktu ze sprzedającym jest niemożliwa nie odpowiada na żadną formę kontaktu. Całą tą sytuacje zgłosiłem OLX i w tym momencie nie ma już żadnej oferty od tej osoby.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 13999699
    caiber
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Wiem o tej zasadzie. Firma zajmująca się takimi rzeczami usunie bez problemu to hasło. Nie było problemu ze spełnieniem udokumentowania pochodzenia sprzętu, nie napisze co i jak trzeba zrobić by udokumentować, ale cena usługi przekraczała jego wartość.bo tak bardzo nie zależy mi na tym dysku. Więc dysk trafi do pojemnika ze złomem na części a ja udam się tym razem do sklepu. Mogę tylko powiedzieć że szkoda że nikt nie zajmuje się takimi sprawami bo to są często za małe kwoty.Wydawałem starego laptopa. Więc temat można zamknąć bo prościej mi jest kupić nowy dysk.
REKLAMA