logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Outlook: Przekroczenie limitu czasu przy połączeniu z serwerem SMTP Onet.pl

malcziki 30 Kwi 2005 21:45 1926 4
REKLAMA
  • #1 1451365
    malcziki
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Podczas komunikowania się z serwerem nastąpiło przekroczenie limitu czasu. Temat '', Konto: 'poczta.onet.pl', Serwer: 'smtp.poczta.onet.pl', Protokół: SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Numer błędu: 0x800CCC19
  • REKLAMA
  • #2 1451394
    md
    Poziom 41  
    Ocena: 789
    Problem banalny, a dotyczy dwóch sytuacji:
    1) Antywirus skanuje pocztę powodując przekroczenie czasu
    2) Masz uszkodzony plik pop3uidl - w tym przypadku musisz zamknąć wszystkie połączenia internetowe, usunąć ten plik i po kłopocie. Następne połączenie powinno przebiegać normalnie. Na wszelki wypadek możesz zachować plik pop3uidl w innym miejscu (nie usuwasz, tylko przenosisz).
  • REKLAMA
  • #3 1451395
    trocse
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 28
    A do tej pory na tych ustawieniach dzialalo ? , moze to chwilowy problem,
  • REKLAMA
  • #4 1461830
    malcziki
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    dzięki za podpowiedzi niestety nie pomogło - nie pomogła nawet reinstalacja outlooka :) natomiast mam kolejne (pewnie "trywialne"-ulubione słowo moich wykładowcow) pytanie: mianowicie podczas korzystania z outlooka mam tak że nie zapamiętuje hasła do poczty i wpisuje je przy każdym uruchomieniu programu...ale kiedy potem chce coś wysłać musze je znowu wstukać bo program nie stosuje sie do tego że w ustawieniach daje "uzywaj ustawień jak dla poczty przychodzącej" (mniej więcej taki text) i ciągle samoczynnie (wirusów nie ma bo sprawdzałem kompa NAV2004 i nic nie wykrył) przełacza sie na "zaloguj używając" (i jest login a nie ma hasła)...denerwuje mnie to bo trza wstukiwać ciągle i ciagle mu to przestawiam a nie chce zapisywać hasła bo z mojego kompa korzystają rózne osoby i po co mają miec ułatwione zadanie :) no to tyle rozwlekłości i dzięki z góry za kolejne podpowiedzi :) pozdr
  • #5 1463256
    Darekkk
    Poziom 24  
    Ocena: 11
    Typowy problem dla Outlooka ;). Po pierwsze sprawdź, czy w ogóle Twoja poczta (a dokładniej serwer SMTP) obsługuje logowanie z SSLem.
    Jednak mimo wszystko proponuję alternatywnego klienta poczty np. Mozille Thunderbird http://www.mozilla.org/products/thunderbird/.
REKLAMA