logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Outlook Express: Błąd 0x800CCC0E przy połączeniu z serwerem SMTP Onet za granicą

giboon 20 Sie 2005 14:24 9795 11
REKLAMA
  • #1 1749731
    giboon
    Poziom 11  
    Mam problem z pocztą Outlook Express ustawienia wszystkie jak każe operator.Pisałem do niego i nic nie pomoglo.Zmieniłem pocztę i to samo.Może spowodowane jest to że kożystam z sieci LAN i jestem zagranicą.Wyskakuje taki kom.

Łączenie z serwerem nie powiodło się. Konto: 'pop3.poczta.onet.pl', Serwer: 'smtp.poczta.onet.pl', Protokół: SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd łączy: 10060, Numer błędu: 0x800CCC0E

Co to może być i jak to usunąć?
  • REKLAMA
  • #2 1750117
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    1. Wyłącz w antywirusie skanowanie poczty WYCHODZĄCEJ
    Jeżeli to nie pomoże, to wtedy:
    2. Wyłącz antywirusa;
    3. Wyłącz firewalla;
  • REKLAMA
  • #4 1753362
    giboon
    Poziom 11  
    Ok wyłacz skanowanie antywirusowe poczty wychodzacej.Mógł bys mi powiedziec jak to zrobić w Streganos AntyVirus 7 ,bo mój angielski nie jest fantastyczny.
  • #5 1753378
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    giboon napisał:
    bo mój angielski nie jest fantastyczny.

poczta wychodząca = outgoing mail
  • #6 1771755
    giboon
    Poziom 11  
    zrobiłem jak mowiłes i dalej ten sam błąd:( może musi zobaczyc to jakiś spec od tego?albo zmienić program na coś lepszego?
  • REKLAMA
  • #7 1772188
    Arro
    Poziom 15  
    Nie wiem czy to to ale jesli problemy sa z wysyłka moze też byc ustawienie na skrzynce a dokładnie powinnay byc włączpna opcja serwer wymaga uwierzytelniania
  • REKLAMA
  • #8 1772358
    jannaszek
    Poziom 39  
    Ocena: 672
    właśnie chodzi o uwierzytelnianie ,a nie wystarczy ci internetowe konto np onet?-ja już od roku nie używam outlok
    angielski masz słaby ,a zdaje się właśnie w Angli jesteś ..
  • #9 1772614
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6531
    Sprawdź ustawienia konta, powinno to tak wyglądać - tylko login wpisz swój ;)
    Załączniki:
    • Outlook Express: Błąd 0x800CCC0E przy połączeniu z serwerem SMTP Onet za granicą OE_onet.jpg (37.76 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #10 1774941
    giboon
    Poziom 11  
    Wszystko jest jak powinno być. Wszystkie ustawienia sa poprawne.Outlook jest dobrym ulatwieniem maila i jestem w szwecji :] a może inny programik?Jak byscie mogli doradcie jaki?
  • #11 1775548
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Na przykład TheBat!
  • #12 1786406
    giboon
    Poziom 11  
    Program jest ok.tylko mam ten sam problem.Niemogę połączyć się z serwerem przy wysyłaniu:(Narazie będę musiał kożystać normalnie z poczty.Jak wrócę do Pl naprawi to fachowiec.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy błędu 0x800CCC0E w programie Outlook Express podczas próby połączenia z serwerem SMTP poczty Onet z zagranicy, co objawia się komunikatem o błędzie 10060 i brakiem zabezpieczenia SSL na porcie 25. Rozwiązania sugerowane w dyskusji obejmują wyłączenie skanowania poczty wychodzącej w antywirusie, tymczasowe wyłączenie antywirusa i firewalla oraz sprawdzenie, czy w ustawieniach konta pocztowego jest włączona opcja uwierzytelniania serwera SMTP. Pomimo poprawnych ustawień i zastosowania tych kroków problem nadal występuje, co może być związane z korzystaniem z sieci LAN za granicą. Wskazano również możliwość zmiany klienta pocztowego na inny program, np. TheBat!, jednak problem z połączeniem z serwerem przy wysyłaniu wiadomości utrzymuje się. Ostatecznie zalecane jest skorzystanie z pomocy specjalisty po powrocie do kraju.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA