logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Outlook nie pobiera dużych załączników z Gmaila - co robić?

Doran 07 Lut 2007 16:44 1700 4
REKLAMA
  • #1 3540068
    Doran
    Poziom 14  
    Ocena: 19
    witam ,
    używam konta na gmail , ustawilam opcje w outlooku zgodnie z instrukcja , problem polega na tym ze jak odbieram wiekszy plik , tzn nie tekstowy , np cos wiecej niz 1 MB , zatrzymuje sie po jakichs 15sek i wisi , co 60sek pytajac czy ma czekac czy zatrzymac.
    jak odbieram zwykly tekst tzn krotkie mail to no problem .
    lacze wykluczam (chyba) bo jak wchodze z przegladarki na gmaila to duze zalaczniki bez problemu download w kilka sekund.
    pomocne sugestie poprosze....
  • REKLAMA
  • #2 3540120
    rado_
    Poziom 22  
    Ocena: 30
    a jak odbierasz poczte to masz wlaczone jakies programy P2P sciagasz cos w tym samym czasie z ftp?
  • REKLAMA
  • #3 3540576
    pracuś1989
    Poziom 19  
    Ocena: 14
    a co powiesz na przesiadke ma Mozilla Thunderbird program jest damowy , co nie znaczy badziewny, mozliwe ze problem zniknie po instalacji mozilli. ale wracając do tematu to możliwe ze programy które pobieraja pliki z internetu maja priorytet najwyższy?? tak ze zajmuja cała przepustowość łacza a outlook nie moze sie połączyć. proponuje sprawdzić priorytet klienta p2p czy akceleratorów i ustawić go na normal
  • REKLAMA
  • #4 3555518
    Doran
    Poziom 14  
    Ocena: 19
    nie mam żadnych p2p , łacze czyste nie obciążone.
    próbowałem na dwóch różnych kompach z różnymi systemami , problem jest nadal , z przegladarki predkość zaciągania z poczty jest ponad 150 , z outlooka staje dęba i stoi . [/code]

Dodano po 1 [godziny] 4 [minuty]:

Po zainstalowaniu thunderbird-a , sytuacja jest taka sama. kilka sekund odbiera , pozniej stoi i komunikat że przekroczono czas limitu serwera.
    Oczywiście wszystko ustawiłem zgodnie z instrukcją na gmailu( porty , zabezpieczenia , etc) , zresztą w outlooku też. ktoś może pomóc?
  • #5 3570415
    pracuś1989
    Poziom 19  
    Ocena: 14
    już chyba wiem o co chodzi zobacz na ustawieniach konta w necie a nie w outlook. sprawdz czy podałes poprawne serwery w outloock. u mnie problem polegał na tym ze jeślin wlaczylem szyfrowanie to outlook nie pobieral poczy. proponuje wyłaczyc szyfrowanie sprubowac ponownie. wg mnie to wina złej konfiguracji programu jezeli łacze jest nie obciażone. ustaw minimum potrzebne do polaczenia bez żadnych przekierowan, szyfrowań, jezeli połaczy sie i pobieże poczte to proponuje peksperymentoawac z zabespieszeniami
REKLAMA