Witam
Laptop z biosem Insyde (rok produkcji 2010).
W laptopie aktualizowałem BIOS do najnowszej wersji.
Pierwszy problem pojawił się podczas wgrywania BIOS - pojawiła się informacja o niepoprawnej weryfikacji, ale wszystko działało (pojawia się również w trybie recovery, nie mogę przywrócic poprzedniego biosu).
Drugi problem pojawił się podczas instalacji sterowników (aktualizacji) ze strony HP. Po restarcie przywitał mnie komunikat: System Board OOA Product Information Not Valid (byś może podczas aktualizacji BIOS Uefi - nie pamiętam). Używam do naprawy błędu narzędzi NbDmiFit, HpsetXXX (różnych wersji, ale bez skutku). Mimo informacji: SLP is disable System board successfully programed - po restarcie jest to samo.
System uruchamia się po wciśnięciu klawiszy win + lewa strzałka + prawa strzałka (działa stabilnie bez problemów). System to Windows 7 x64.
Stan cpqamt teraz:
VPro disabled
Descriptor unlocked
Menagement Engine enabled
Flash Protection Overide enable
Wcześniej cpqamt było:
VPro (locked)disabled
Descriptor locked
Flash Protection Overide disable
3 problem: Nie mogę zablokować Deskryptora
No i wita mnie piękny komunikat: Hard GPIO-33. To lock SPI...
i piękna plansza jak w tytule...
Walczę z tym od 2 tygodni, ale jest tylko gorzej...
Proszę moderatora o usunięcie postu.
Laptop z biosem Insyde (rok produkcji 2010).
W laptopie aktualizowałem BIOS do najnowszej wersji.
Pierwszy problem pojawił się podczas wgrywania BIOS - pojawiła się informacja o niepoprawnej weryfikacji, ale wszystko działało (pojawia się również w trybie recovery, nie mogę przywrócic poprzedniego biosu).
Drugi problem pojawił się podczas instalacji sterowników (aktualizacji) ze strony HP. Po restarcie przywitał mnie komunikat: System Board OOA Product Information Not Valid (byś może podczas aktualizacji BIOS Uefi - nie pamiętam). Używam do naprawy błędu narzędzi NbDmiFit, HpsetXXX (różnych wersji, ale bez skutku). Mimo informacji: SLP is disable System board successfully programed - po restarcie jest to samo.
System uruchamia się po wciśnięciu klawiszy win + lewa strzałka + prawa strzałka (działa stabilnie bez problemów). System to Windows 7 x64.
Stan cpqamt teraz:
VPro disabled
Descriptor unlocked
Flash Protection Overide enable
Wcześniej cpqamt było:
VPro (locked)disabled
Descriptor locked
Flash Protection Overide disable
3 problem: Nie mogę zablokować Deskryptora

No i wita mnie piękny komunikat: Hard GPIO-33. To lock SPI...
i piękna plansza jak w tytule...

Walczę z tym od 2 tygodni, ale jest tylko gorzej...
Proszę moderatora o usunięcie postu.