logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wymienić złamaną antenę w VW Golf MK II przy lusterku?

thandor 01 Maj 2005 13:40 4059 4
REKLAMA
  • #1 1452524
    thandor
    Poziom 10  
    Witam, mam taki mały problem, dzis ktos mi zlamal antene w golfie przy samemy konczu, no i patrzylem jak ja wymienic ale nie moge jej wyjac z boku, czy wie ktos jak to wyjac? czy konieczne bedzie odkrecenie boku? (antene mam po stronie kierowcy zaraz przed lusterkiem dla niewtajemniczonych :) ) bo innej drogi nie znalazlem :/ albo czy ma ktos jakies inne rozwiazanie? bardzo prosze o pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1452664
    [-wojas-]
    Poziom 19  
    Ocena: 26
    nic prostrzego ja miałem podobny problem u siebie tylko że mi złamał antene gołąb ktory rozbił mi sie na szybie :| też miałem w palnach juz zdejmować bok ale ............
    aby wyjąć antene na początek trzeba odkręcić koło aby był lepszy dostęp potem trzeba odkręcic plastikową osłone (nadkola) i wtedy jak włorzymy głowe pod spód to już widac antene w samym rogu , mi sie udało ją wymienić takim sposobem także i tobie się uda ( no chyba że chcesz to możesz odkręcić cały bok ale jak dlamnie to tylko strata czasu a może i większy problem :) )
  • REKLAMA
  • #3 1452717
    zodiak318
    Poziom 34  
    Ocena: 306
    Potwierdzam, po zdjęciu plastikowego nadkola jest dostęp do mocowania anteny i wymiana nie powinna stanowić najmniejszego problemu.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1452747
    enauto
    Poziom 29  
    Ocena: 383
    Witam
    Przy wyciąganiu starej nateny przywiąż sznurek do wtyczki, następnie przywiąż ten sznurek do wtyczki nowej anteny, oklej taśmą aby się nie zaczepiała i wprowadź ją do wnętrza.
    Pozdrawiam
  • #5 1452938
    thandor
    Poziom 10  
    wielkie dzieki wszystkim
REKLAMA