logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zestaw stereo do 5000 zł: wzmacniacz, DAC, kolumny podłogowe do 15m2

MsKubek123 05 Paź 2014 18:00 2160 8
REKLAMA
  • #1 14017210
    MsKubek123
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam,

Szukam dobrego zestawu stereo, źródłem ma być komputer dlatego potrzebny jest dac, pokój ma 15m2. Lubię dźwięk z mocno zarysowanym dołem, dużą separacją, dobrą sceną i przestrzenią. najbardziej pasuje mi dźwięk starych technicsów. Preferowałbym kolumny podłogowe wzmacniacz zintegrowany/amplituner oraz dac lub wzmacniacz z dac. Słucham głównie rapu ale i metalu i dubstepu. to chyba wszystko jak czegoś nie dopisałem to piszcie w komentarzach to uzupełnię

myślałem o np
    Tonsil MAESTRO II 180 + Pioneer A-10 + fiio e10k zestaw nr 1
    Jamo S 628 + DENON PMA 720 + fiio e10k zestaw nr 2
  • REKLAMA
  • #2 14019445
    telecaster1951
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 818
    Jamo sobie daruj. To są zestawy typowo do kina domowego. Do muzyki słabo się nadają. Ze wzmacniaczy od siebie polecam NAD C316BEE. On się dobrze zgrywa z dynamicznymi zestawami, a do tej muzyki takich powinieneś szukać.
    Tonsil zły nie jest, ale szczyt Hi-Endu to też nie jest. Pomyśl też nad STX Fx300.
    Generalnie nie kupuj tego przez neta broń Boże. Nie w EuroRTV.
    Pójdź do salonu odsłuchowego (w Warszawie jest ich pełno) i wybierz na słuch.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 14020552
    MsKubek123
    Poziom 10  
    Aktualnie nie mieszkam w warszawie i nie mam możliwości odsłuchu różnego sprzętu,

@[Przemo]-lukas widzę że mi wybrałeś konkretny zestawik
  • #5 14021303
    przemo-lukas
    Ocena: 144
    Mocny wzmacniacz, którego dźwięk bardzo lubię. To nie "marketówka", raczej nie do popsucia. Zestaw głośnikowy naprawdę wysokiej klasy. Produkowany na przetwornikach dostępnych w handlu. Nawet jak coś Ci się popsuje, to bez problemu dokupisz same przetworniki. I na koniec DAC. Świetny przetwornik w tej cenie. No i podłączysz do niego nawet słuchawki wysoko impedancyjne. Przy informacjach jakie podałeś powyżej mocno zastanowiłbym się nad tą propozycją.
  • #6 14021927
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 14021977
    przemo-lukas
    Ocena: 144
    Tak nadmienię, że pylony nie mają zbyt ambitnych konstrukcji a porównanie z maestro, że jedne to stara kiełbasa a drugie to pachnąca szyneczka? Nie bardzo - co najwyżej świeża kiełbacha. :) W AA Phoebe też siedzi przeciętny głośniczek - VISATON 170. :) Przy tych przetwornikach, amstaf z Usherami i Seasami jest nie do przebicia. I jak wspomniałem, przetworniki można nabyć w razie nieprzewidzianej awarii. :)
  • REKLAMA
  • #8 14022136
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 14023837
    MsKubek123
    Poziom 10  
    fajnie że wymieniacie mi firmy o których pierwsze słyszę ale to jest fakt że te firmy które są popularne i znane robią kaszkę byle by zarobić, w każdym razie mój wujek ma taki komponent za gruby hajs gdzie jedna kolumna kosztowała 2k i powiem wam że to było stare jamo ale gra to super jamo + technics rewelacja no ale ja osobiście słyszałem że dali robi fajne kolumny, możecie coś mi o nich powiedzieć?

a chcę wstawić kolumny podłogowe bo miałem monitory i brakuje mi brzmienia kolumn podłogowych dla mnie to jest najlepsze co może być, uwielbiam ten dźwięk ten soczysty bas, mistrzostwo świata

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje zestawu stereo do 5000 zł, składającego się z wzmacniacza, DAC i kolumn podłogowych do pokoju o powierzchni 15 m². Preferencje obejmują dźwięk z mocno zarysowanym dołem, dużą separacją i dobrą sceną, inspirowany brzmieniem starych Technicsów. Proponowane zestawy to Tonsil MAESTRO II 180 z Pioneer A-10 i Fiio E10K oraz Jamo S 628 z DENON PMA 720 i Fiio E10K. Użytkownicy forum sugerują unikać Jamo jako zestawu do muzyki, polecając NAD C316BEE oraz STX Fx300. Wskazują również na inne modele kolumn, takie jak Tannoy V4, Monitor Audio BX5, Pylon Pearl 25, Dali Zensor 7, które mogą lepiej odpowiadać wymaganiom użytkownika.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA