logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć PC do 2 monitorów i 2 TV kompozytowych jako jeden szeroki pulpit?

prosiak124 05 Paź 2014 19:45 687 5
REKLAMA
  • #1 14017596
    prosiak124
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Będę musiał niedługo podłączyć komputer do dwóch monitorów oraz dwóch urządzeń które mają wejścia kompozytowe.

Plan jest taki aby wyświetlać pulpit na czterech monitorach ale nie jako klony tylko jako jeden szeroki pulpit. Problem widzę w tym, że wyjścia kompozytowe chyba nie bardzo da się normalnie tak ustawić a tu jeszcze będzie trzeba dwa osobne.

Czy są na to jakieś sposoby aby na czterech urządzeniach wyświetlać szeroki pulpit? (2x dvi lub hdmi to bez znaczenia oraz 2xsvideo)
  • REKLAMA
  • #2 14018112
    kitor
    Poziom 34  
    Ocena: 125
    Jaką kartę graficzną/karty kolega posiada? To główny problem w całej układance.
  • REKLAMA
  • #3 14018193
    prosiak124
    Poziom 10  
    Kartę lub kilka kart się kupi jaka będzie potrzebna bo problemem jest konfiguracja wyjściowa. Czyli powiedzmy dwa monitory i dwa telewizory połączone przez złącze kompozytowe i pulpit wyświetlany na czterech urządzeniach, czyli np. na każdym urządzeniu inna aplikacja. Jak to połączyć w jednym PC?
  • REKLAMA
  • #4 14018203
    kitor
    Poziom 34  
    Ocena: 125
    Na każdej karcie z wyjściem composite z którą się spotkałem, konfigurowało się je jako oddzielny monitor. A na pewno na radeonach, bo z tymi mam styczność od dłuższego czasu.
    Skoro dwa kompozyty potrzebujesz, to zapewne dwie karty graficzne. Na każdą jeden po normalnym złączu + jeden po kompozytowym.
  • REKLAMA
  • #5 14018224
    prosiak124
    Poziom 10  
    No tak to brzmi logicznie :) Nawet mnie to przekonuje. Wiem już dzięki tobie że svideo da się zrobić jako oddzielny monitor. I teraz jest ważny moment bo ja to mogę kupić w takim zestawie tylko potrzebuję potwierdzenia, że to tak będzie. Że dwie grafiki cross/sli posiadające wyjście DVI oraz Svideo stworzą mi pulpit na cztery monitory.
  • #6 14328225
    prosiak124
    Poziom 10  
    Została kupiona karta graficzna z wyjściem na 4 monitory. Ponieważ wyjścia były wszystkie cyfrowe to dwa poszły przez konwertery.
REKLAMA