Witam ,rok temu kupiłam VW Golfa IV ,oczywiście sprzedawca zapewniał ,że wszystko gra prywaciarz nie handlarz ,tylko wsiadać i jeździć oczywiście oględzinki autka wskazywały na jego dobry stan, Pan nawet znizył stowke na nowy aku blacharsko bez zarzutów ocynkowany w srodku stan bdb .Po pewnym juz czasie trzeba było ... wymienic prawie wszystko nie bede wymieniac ze moj Golf to autko niemieckie a zachowywał sie jak japonczyk trafiliśmy z golfem do auto serwisu gdzie rowniez wymieniono maglownice ( bo dolewałam juz po 1 litrze płynu co drogi dzien) tzn regeneracja, zaciski na hamulcach płyn ( zielony ) do wspomagania gdzie w golfach jest rozowawo-czerwony to małe pikusie przy okazji został mi usuniety katalizator i powkładane niepotrzebne czesci od toyoty ktos sobie pozamieniał bo co tam przyjechała kobieta to trzeba wcisnac ciemnote ... ja mowiłam ze wyje pompa to pan powiedział ze to sie linka od maglownicy musi ułozyc hahahaha no tak ...kobieta to musze łykac ...Poza tym ruszał jak slimak i muliło go dosłownie przy kazdym ruszaniu i przy jezdzie , wymieniłam pompe paliwa bo raz jechał , raz po prostu stał , duzo tego było przez rok jazdy .
Dalej moj golfik miał kolejne usterki kolejnych mechaników, nie wspomne o tym ze alternator wymagał nowego mostka bo pradu nie było , ale to oczywiscie prosze Pani wina akumulatora ze jest zły dlatego nie ma pradu ,hahaha ... skonczyło sie w ogóle na tym ze musiałam zakupic noooooowy silnik 130.tys przebiegu gwarancja rozruchowa miesieczna .Teraz autko ma
:nowy silnik
wymieniony rozrząd
zreperowany alternator
płyny wymienione na odpowiednie
reszta bez zarzutów
Teraz tylko kurzy jak zmieniam bieg z 3/4 i jak jade na luzie i na predkości 70-80 zmieniam na 3 czasem na 4 kurzy z tyłu na biało , zalany najpierw olej 10w teraz juz 15w i to samo . Jest jakas opcja na te przypadłość bo kocham golfy ale pomału zastanawiam sie nad sprzedazą bo juz za duzo włozyłam w niego
zmartwiona .
Dalej moj golfik miał kolejne usterki kolejnych mechaników, nie wspomne o tym ze alternator wymagał nowego mostka bo pradu nie było , ale to oczywiscie prosze Pani wina akumulatora ze jest zły dlatego nie ma pradu ,hahaha ... skonczyło sie w ogóle na tym ze musiałam zakupic noooooowy silnik 130.tys przebiegu gwarancja rozruchowa miesieczna .Teraz autko ma
:nowy silnik
wymieniony rozrząd
zreperowany alternator
płyny wymienione na odpowiednie
reszta bez zarzutów
Teraz tylko kurzy jak zmieniam bieg z 3/4 i jak jade na luzie i na predkości 70-80 zmieniam na 3 czasem na 4 kurzy z tyłu na biało , zalany najpierw olej 10w teraz juz 15w i to samo . Jest jakas opcja na te przypadłość bo kocham golfy ale pomału zastanawiam sie nad sprzedazą bo juz za duzo włozyłam w niego