logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens SXG75 - całkowicie nie żyje, jak go uruchomić

przemek19791 06 Paź 2014 15:36 972 6
REKLAMA
  • #1 14019593
    przemek19791
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam

Posiadam SXG75, miał soft v26 angielski i spróbowałem wgrywać v22 z językiem PL. W czasie wgrywania wszystko się zatrzymało i już od tej pory zero reakcji. Nie reaguje na „#” i „czerwoną słuchawkę”. Czytałem różne tematy o postawianiu padniętych fonów ale u mnie nawet światełko się nie zapala, że nawet nie chce wejść w tryb Download Mode czy Factory Mode, więc to co jest w necie jest mało pomocne. Bo tam już opisują po wejściu w te tryby.

Próbowałem już wszystkie możliwe Swupy dostępne na necie.

Więc teraz szukam kogoś kto zna sposób na uruchomienie sxg bez potrzeby używania sprzętu specjalistycznego a domowym sposobem, gdyż te komisy co obleciałem w okolicy poznania nie maja już dziś sprzętu lub czasu lub nawet chęci aby odpalać dla jednej sztuki to wszystko, aby postawić Bootloader. – Bo pewnie to mi padło.

Osobiście posiadam oryginalne kable usb(dca540) i rs232 oba firmy Siemens, obydwoma już kiedyś robiłem TP w innych Siemensach wiec kable są całkowicie przetestowane i sprawne. Na kompie mam Windows XP sp3. a może korzystniejszy do tego będzie Windows 98SE ?

Proszę o pomoc i naprostowanie tematu, jeżeli się mylę.
  • REKLAMA
  • #2 14019642
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2091
    Ściąg wyższego swupa np.
    przemek19791 napisał:
    Nie reaguje na „#” i „czerwoną słuchawkę”.

Bateria naładowana do pełna?
  • REKLAMA
  • #3 14019660
    przemek19791
    Poziom 10  
    Bateria jest nonstop pełna , sprawdzam to dodatkowo miernikiem, i np teraz mam 4,11V, zauważyłem że jak wciskam # i czerwonego to prąd ucieka, że jakoś tel reaguje. ale w stanie spoczynku nie pobiera mi prądu.

Wszystkie możliwe swupy już testowałem, na dysku mam 5 plików, wszystkie jakie dostępne sa na necie i na rosyjskich stronach.

Mam też innego sxg(prototyp) i ta sama historia, że opisywanymi metodami nie chce żyć.
  • #4 16067717
    przemek19791
    Poziom 10  
    Czty jest coś takiego do zrealizowania

Mam w pełni sprawnego SXG75, zgrać z niego absolutny obraz całego Flasha, absolutnie wszystko jakimś programem, i tym samym ten zgrany flash wrzucic do mego uszkodzonego SXG

tylko że musiałby to być program co nie musi widzieć w systemie podłączonego telefona, tylko na ślepo wgrywać np kablem COM, bo te 3 trupy co mam SXG nie włączają sie i nie reagują zupełnie na nic.
  • REKLAMA
  • #5 16067864
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1666
    Bez jtag nic nie zrobisz. Wciskanie # i czerwonej słuchawki wprowadza telefon w tryb download. Jeśli przy takiej kombinacji komputer nic nie wykrywa, to tak jak pisałem pozostaje tylko j tag.
  • REKLAMA
  • #6 16068078
    przemek19791
    Poziom 10  
    mam 1 sprawnego i 3 takie padniete plus 1 prototyp też padnięty, podeslalbym ci, chcialbys się tym zająć ?
  • #7 16068606
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1666
    Nie posiadam odpowiedniego sprzętu do takiej naprawy, ale tutaj na forum znajdzie się ktoś z odpowiednim sprzętem. Daj ogłoszenie w dziale bazar, że zlecisz taką naprawę.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada telefon Siemens SXG75, który przestał reagować po nieudanej próbie wgrania oprogramowania. Mimo pełnej baterii, telefon nie włącza się ani nie przechodzi w tryb Download Mode. Użytkownik próbował różnych wersji oprogramowania (swupów) oraz posiada oryginalne kable USB i RS232, jednak nie przyniosło to rezultatu. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że bez użycia sprzętu JTAG naprawa może być niemożliwa. Pojawiła się również propozycja zgrania obrazu pamięci z działającego SXG75, ale wymagałoby to specjalistycznego oprogramowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA