logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Team Speak 3 przerywa mikrofon - Ts3 przerywa mikrofon, nie slychać mnie

CzasiU 09 Paź 2014 18:17 22008 9
REKLAMA
  • #1 14028376
    CzasiU
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Witam serdecznie

Z góry mówię że przestudiowałem Google i Opcję Szukaj na forum.
    Niestety żaden z tematów mi nie pomógł, piszę tu jako jesteście ostatnio deską ratunku.

Mam poważny problem z Team speak 3, problem polega na tym że gdy jestem na Ts3 i rozmawiam, chłopaki często mówią mi że mnie nie słychać (jak mówię przerywa mój głos i tak intensywnie że nie można mnie zrozumieć). Lecz gdy włączę rejestrator dźwięku słychać mnie bardzo dobrze, w Skype na rozmowie testowej również siebie słyszę chodź lekko przerywa ale mogę siebie zrozumieć w 100%,natomiast na Ts3 niestety nie... Można powiedzieć że wszystko się skomplikowało po kupieniu nowego kompa, jego parametry.

Mój Komputer to:
    Procesor: Intel Pentium Dual Core x2 G3420 2x 3.20GHz/3MB
    Płyta główna: AsRock H81M-VG4 H81 LGA1150
    Pamięć: Geil/Goodram DDR3 2x 4GB/1600
    Karta graficzna: Gigabyte GeForce CUDA GT730 2GB DDR3 128BIT
    Dysk: HDD SEAGATE/WD CAVIAR 1000GB 1TB 16MB
    KARTA DŹWIĘKOWA: Zintegrowana 5.1 CH HD Audio (Realtek ALC662 Audio Codec)
    System operacyjny: Windows 7 x86
    Modem i internet: TP-Link W8961ND / 512kb/s - Neostrada (Orange)

Moje spostrzeżenia itd.
    - Najpierw myślałem że to wina neta a raczej modemu,ponieważ już od 2 lat miałem go wymienić niedługo po tym się popsuł (ZTE Combo). Po zakupieniu TP-Linka problem nadal jest, wcześniej nawet na ZTE team speak działał bo gram w grę gdzie ts jest wymagany a gram już 1.5 roku. Także wina neta i modemu odpada...
    - Popsuty mikrofon. Posiadam Mikrofon na jack 3.5mm firmy Ibox, na poprzednim kompie mikrofon spisywał się rewelacyjnie, na tym mój głos przerywa. Pomyślałem że może mikrofon nawalił, a chłopaki doradzili mi że może wejście jack jest zepsute. Kupiłem więc mikrofon na USB z myślą że to załatwi sprawę, niestety nie załatwiło jest tak samo...
    - Brak jakiegoś sterownika. Mimo że wszystkie sterowniki z płyty jaką dostałem zainstalowałem, nadal nie chodziło. Ściąłem sterowniki z neta Realtek High Definition Audio Codecs R2.75 niestety nie mogłem ich zainstalować gdyż wyskoczył komunikat że mam aktualne sterowniki, tj. te najnowsze.
    - Wadliwa karta dźwiękowa. Mój kumpel powiedział że to na pewno nie jest wina karty dźwiękowej ponieważ ja wszystkich słyszę dobrze na ts3, muzykę i różne dźwięki a mikrofon nie korzysta z karty dźwiękowej itd. Ponadto Komputer ma 1 Miesiąc to niemożliwe że już by padła, tym bardziej że przed wysyłką sprawdzają sprzęt...
    - Service pack 2. Gdzieś wyczytałem żeby go wgrać, niestety nie mogłem ponieważ obecnie mam Service pack 3...
    - Zbyt duży Packet Loss. Gdzieś na forum wyczytałem że to może być wina tych pakietów jak jest zbyt dużo to przecina, niestety na serwerze mam wszystkiego po 0, daje screena.

Mój poprzedni komputer był stary lata GeForce 6600 i nie pamiętam z jakiej karty dźwiękowej korzystał, wiem że w windowsie xp był EasyTune 5 - Gigabyte zaś jego płyta główna to Gigabyte GA-K8N Ultra-SLI. Niestety nie mam możliwości podłączenia się pod starego kompa gdyż tydzień po użytkowaniu mojego nowego kompa, w starym padł dysk twardy nie wiem z jakiego powodu...

Dodaje screeny z ustawień:
    Team speak 3:

Opcję w dźwiękach:

Nie mam zielonego pojęcia czego to może być przyczyna...

Za każdą odpowiedz i pomoc będę bardzo wdzięczny...
    Jeżeli w złym dziale to proszę o wyrozumiałość i przeniesienie.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 14028755
    adido13
    Poziom 16  
    Ocena: 13
    Witam.

Spróbuj powyłączać Advenced options i Echo reduction i cancellation. Sprawdź czy będzie jakaś poprawa, to bardzo przycina dźwięk.

Pozd/adido13
  • REKLAMA
  • #3 14028801
    safbot1st
    Poziom 43  
    Ocena: 1583
    Remove backgr...
    Auto gain....
    też wg. mnie można wyłączyć.
    Za to zwiększenie wydajności... dziwię się, że nie dałeś na maxa.
    ps. W obydwu płytach masz realteka, ale firma ma niestety często zabugowane stery i ogólnie jest to w mojej opinii "ostatnia deska" jeśli chodzi o dźwięk w kompie... w dodatku im nowsze układy tym deska jakby "bardziej spróchniała".
  • REKLAMA
  • #4 14029459
    CzasiU
    Poziom 9  
    adido13 napisał:
    Witam.

Spróbuj powyłączać Advenced options i Echo reduction i cancellation. Sprawdź czy będzie jakaś poprawa, to bardzo przycina dźwięk.

Pozd/adido13

Próbowałem, bez skutku...

safbot1st Nie bardzo wiem co chcesz przez to powiedzieć, znaczy mam odinstalować stery audio i zainstalować ściągnięte z internetu ? Wyłączałem też te Remove backgr. i Auto gain. nadal nic
  • #5 14030420
    safbot1st
    Poziom 43  
    Włączyłeś zwiększenie wydajności mikrofonu na max?
  • #6 14032419
    CzasiU
    Poziom 9  
    Tak, jest był testowany na maksa, na minimum po środku nadal nic...
  • REKLAMA
  • #7 14032779
    safbot1st
    Poziom 43  
    CzasiU napisał:

A dlaczego tak? Próbowałeś na wersji 64 bit? Może spróbuj na win 10 - słyszałem , że do testów wersja jest za darmo.
    Wyłącz w bios:
    Serial Port
    Enable or disable the Serial port.
    Serial Port Address
    Select the address of the Serial port.
    Infrared Port
    Enable or disable the Infrared port.
    Parallel Port
    Enable or disable the Parallel port.

Mikrofon podłączony przez Front Panel? Jeśli tak, spróbuj z tyłu, także spróbuj wyłączyć FP w biosie.

CzasiU napisał:
    Niestety nie mam możliwości podłączenia się pod starego kompa gdyż tydzień po użytkowaniu mojego nowego kompa, w starym padł dysk twardy nie wiem z jakiego powodu...

Padnięty dysk to wg. mnie żaden powód niemożności użycia starego kompa, jednak najlepiej było by gdyby w nowym mikrofon działał jak należy...
  • #8 14034241
    CzasiU
    Poziom 9  
    [quote="safbot1st"]
    CzasiU napisał:

Sorry wprowadzilem w błąd, wcześniej miałem win7 x64

! UPDATE !

Jestem świeżo po formacie teraz mam win7 x32 sterowniki nie instalowalem z plyty tylko neta, nadal mnie nie slychac...

Dzwonilem do Neo, myslelismy ze to wina lacza albo gubiacych pakietow. Robili mi test lini, wszystko jest ok. Dodatkowo technicy sprawdzali 3x linie i wyszlo ze jest w porządku, wiec to nie wina neta.

Na skype mnie slychac i rejestrator dzwieku w win7 mnie slychac.

A teraz jest prawdziwa Bomba!

Ściągłem Ventrilo (komunikator glosowy cos jak ts), wszedlem na serwer i co?
    Wszyscy mnie slysza glosno i wyraznie tak samo jak na skype...

Wszystkie rzeczy zostaly wyeliminowane, wina lezy po stronie tego pier******** team speak'a ale k**** jak mnie scinalo tak scina nadal...

Mnie juz szlak trafia nie mam zadnego pomyslu. W Biosie nie grzebalem
  • #9 14036069
    safbot1st
    Poziom 43  
    No to "bomba" :(. Wygląda na to, że trzeba pogrzebać w ustawieniach team speaka. Może jest jakiś plik ini lub jakieś info w sieci jak go edytować. Nie wiem - bo nigdy tego nie robiłem...
  • #10 14063105
    CzasiU
    Poziom 9  
    safbot1st napisał:
    No to "bomba" :(. Wygląda na to, że trzeba pogrzebać w ustawieniach team speaka. Może jest jakiś plik ini lub jakieś info w sieci jak go edytować. Nie wiem - bo nigdy tego nie robiłem...

Problem rozwiązany!
    Po wielu dniach i tygodniach w końcu znaleźliśmy przyczynę...

Wina nie leżała po stronie mojego TS a po stronie serwera tzn, nie można nazwać tego winą bo to jest ustawienie. Mój internet gubił pakiety ponieważ na serwerze było ustawienie że ma odbierać dużo pakietów, mój internet nie nadążał wysyłać dlatego mnie cięło. Rozwiązanie tego problemu znaleźliśmy na angielskim forum.

Jak rozwiązać problem:
    Administrator serwera musi kliknąć prawym p.myszy na kanał i z zakładek wybrać "Edytuj Kanał" (3 zakładka, pod dźwięk 3D) wyskoczy mu okienko i wchodzi do zakładki "Audio" w tej zakładce jest suwak który może przesuwać i to jest właśnie to. Admin przesuwa suwak np. o 1x w lewo i każe coś mówić aby sprawdzic czy jest poprawa i tak w kółko aż ustawi się odpowiedni pakiet.

Taka mała rzecz a ile problemu...

Dziękuję safbot1st za pomoc,a moderatorów proszę o nie usuwanie tematu,gdyż dużo osób ma z tym problem. Pozdro :D

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z przerywającym dźwiękiem w TeamSpeak 3, gdzie jego głos był często niesłyszalny, mimo że w innych aplikacjach, takich jak Skype, działał poprawnie. Po wielu próbach, w tym wyłączaniu opcji redukcji echa i zwiększaniu wydajności mikrofonu, problem nie ustępował. Ostatecznie okazało się, że przyczyną były ustawienia serwera TeamSpeak, które powodowały gubienie pakietów. Administrator serwera musiał dostosować suwak w ustawieniach audio, co rozwiązało problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA