[Drugi sezon]: W zeszłym roku z sukcesem rozdaliśmy 20szt modułów si4463 członkom ELEKTRODA.PL . Chcielibyśmy kontynuować tę działalność i zaoferować 20 sztuk modułu dalekiego zasięgu Semtech LoRa DRF1278F do oceny. Członkowie ELEKTRODY, którzy są zainteresowani testowaniem modułów i dzieleniem się doświadczeniami z naszą społecznością, mogą zamieścić swoją chęć w temacie , a następnie przesłać mi swój szczegółowy adres wysyłki w wiadomości prywatnej [PM] (w tym kody pocztowe i numer telefonu), do którego można dotrzeć pocztą. Pierwszych 10 respondentów otrzyma 2 sztuki jako bezpłatne próbki do testowania z bezpłatną wysyłką.
Features:
Nazwa części: DRF1278F
Kategoria: Moduł nadawczo-odbiorczy (G)FSK/4(G)FSK/LoRa
Cechy: Transceiver 433MHz
Moc wyjściowa 20dBm
Czułość -136dBm
Standardowy interfejs SPI
Zakres dynamiczny 127dB RSSI
Automatyczne wykrywanie RF i monitor CAD
Szybkość transmisji danych: 300 kb/s
Prąd czuwania: 1uA
Napięcie zasilania: 1,8~3,6V
DRF1278F to rodzaj taniego modułu nadawczo-odbiorczego RF front-end opartego na SX1278 firmy Semtech Corporation. Zachowuje zalety RFIC SX1278, ale upraszcza projekt obwodu. Wysoka czułość (-136dBm) w modulacji LoRa i wysoka moc wyjściowa 20dBm sprawiają, że moduł nadaje się do zastosowań o niskim zasięgu i niskiej szybkości transmisji danych.
Moduł DRF1278F składa się z układu RFIC SX1278, cienkiego kryształu SMD i obwodu dopasowującego antenę. Port antenowy jest dobrze dopasowany do standardowej impedancji 50 Ohm. Użytkownicy nie muszą poświęcać czasu na projektowanie obwodów RF i wybieranie odpowiednich anten do różnych zastosowań. DRF1278F działa przy napięciu 1,8 ~ 3,6 V z bardzo niskim prądem czuwania, co czyni go odpowiednim do zastosowań zasilanych bateryjnie. Ponieważ DRF1278F jest modułem czysto sprzętowym i przyjmuje kryształ ±10ppm, którego rozdzielczość odgrywa ważną rolę w obliczaniu współczynnika rozrzutu, przepustowości itp. Użytkownicy muszą uważnie przeczytać arkusz danych SX1278, aby korzystać z modułu z najlepszą wydajnością. DORJI zapewnia również przykładowe kody oparte na mikrokontrolerze i platformie Arduino. Klienci kupujący moduły mogą skontaktować się z działem sprzedaży DORJI w celu uzyskania modyfikowalnych kopii.
DATASHEET & CODES
Features:
Nazwa części: DRF1278F
Kategoria: Moduł nadawczo-odbiorczy (G)FSK/4(G)FSK/LoRa
Cechy: Transceiver 433MHz
Moc wyjściowa 20dBm
Czułość -136dBm
Standardowy interfejs SPI
Zakres dynamiczny 127dB RSSI
Automatyczne wykrywanie RF i monitor CAD
Szybkość transmisji danych: 300 kb/s
Prąd czuwania: 1uA
Napięcie zasilania: 1,8~3,6V
DRF1278F to rodzaj taniego modułu nadawczo-odbiorczego RF front-end opartego na SX1278 firmy Semtech Corporation. Zachowuje zalety RFIC SX1278, ale upraszcza projekt obwodu. Wysoka czułość (-136dBm) w modulacji LoRa i wysoka moc wyjściowa 20dBm sprawiają, że moduł nadaje się do zastosowań o niskim zasięgu i niskiej szybkości transmisji danych.
Moduł DRF1278F składa się z układu RFIC SX1278, cienkiego kryształu SMD i obwodu dopasowującego antenę. Port antenowy jest dobrze dopasowany do standardowej impedancji 50 Ohm. Użytkownicy nie muszą poświęcać czasu na projektowanie obwodów RF i wybieranie odpowiednich anten do różnych zastosowań. DRF1278F działa przy napięciu 1,8 ~ 3,6 V z bardzo niskim prądem czuwania, co czyni go odpowiednim do zastosowań zasilanych bateryjnie. Ponieważ DRF1278F jest modułem czysto sprzętowym i przyjmuje kryształ ±10ppm, którego rozdzielczość odgrywa ważną rolę w obliczaniu współczynnika rozrzutu, przepustowości itp. Użytkownicy muszą uważnie przeczytać arkusz danych SX1278, aby korzystać z modułu z najlepszą wydajnością. DORJI zapewnia również przykładowe kody oparte na mikrokontrolerze i platformie Arduino. Klienci kupujący moduły mogą skontaktować się z działem sprzedaży DORJI w celu uzyskania modyfikowalnych kopii.
DATASHEET & CODES