logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Znalezienie i instalacja legalnej wersji windows 8.

dromaiidae 15 Paź 2014 13:33 4260 20
REKLAMA
  • #1 14043321
    dromaiidae
    Poziom 9  
    Cześć. Kupiłem z pół roku temu laptopa Samsung NP535U3C. Miał oryginalnie wgranego Windowsa 8, wszystko chodziło ładnie pięknie. W końcu spadł na podłogę i uszkodził się mechanicznie dysk twardy. Jako że mieszkam za granicą, a komputer kupiłem w Polsce, po pertraktacjach z tutejszym Samsugniem, który mówił, że naprawę w serwisie Samsunga można wykonać tylko w Polsce, zdecydowałem się rozwalić gwarancję i zmienić dysk samemu.
    Ale jak znaleźć legalną kopię systemu Windows 8? Na spodzie laptopa jest hologram Windows 8, ale nie ten z kluczem aktywacyjnym czy czymś tam innym. Nie mam żadnego kodu, w pudełku od komputera też niczego nie było. W jaki sposób mogę wgrać do tego komputera system, który nie będzie mi krzyczał, że mam nielegalną wersję systemu?
  • REKLAMA
  • #2 14043370
    wariato
    Poziom 43  
    Ocena: 839
    Wystarczy kupić klucz a system pobrać z dowolnej strony choćby MS lub innej płyty.
  • #3 14043381
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #4 14043388
    Epox
    Poziom 38  
    Ocena: 141
    Klucz zaszyty w biosie po instalacji wersji (czystej) zgodnej z kluczem aktywuje się bez problemu. Pobrać czyste iso zainstalować, używać.
  • REKLAMA
  • #5 14043393
    dromaiidae
    Poziom 9  
    na stronie microsoftu znalazłem tylko plik .exe, który waży niecałe 6mb. Na komputerze mam linuxa (na tym rozwalonym) i nie ma w nim wejścia na płyty cd. skąd pobrać niezainfekowany plik? (nie torrent i te sprawy)
  • #8 14043414
    dromaiidae
    Poziom 9  
    Na tej stronie potrzeba jakichś subskrypcji, coś tam. Jezu, jaka masakra. :P
    Nie mam dostępu do jakiegokolwiek innego laptopa. :/
  • #9 14043417
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #10 14043425
    dromaiidae
    Poziom 9  
    Zalogowałem się poprzez konto hotmail, ale żeby dołączyć subskrypcję do pobrania, pokazuje się takie coś:

PS. Skąd mam wiedzieć, który torrent jest "clean" ? ;)
  • REKLAMA
  • #11 14043450
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #12 14043457
    dromaiidae
    Poziom 9  
    Za subskrypcję chyba trzeba płacić..
  • #13 14043489
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #14 14043505
    dromaiidae
    Poziom 9  
    Miałem na komputerze Win 8 64 bitowy, takiego też szukam
  • REKLAMA
  • #15 14043518
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #16 14043519
    dromaiidae
    Poziom 9  
    nie pamiętam jaki był, chyba normalny, nie professional
  • #18 14043543
    sPeRaCz.PL
    Poziom 42  
    Ocena: 613
    kuferekczasu

MSDNA / DreamSpark (jak zwał tak zwał) nie jest kompletnie rozwiązaniem problemu autora, gdyż klucz zaszyty w UEFI/Bios nie "podejdzie".

dromaiidae napisał:
    W jaki sposób mogę wgrać do tego komputera system, który nie będzie mi krzyczał, że mam nielegalną wersję systemu?

Są dwie zupełnie legalne metody rozwiązania tego problemu !
    1. Kontakt z supportem Samsunga i zakup nośników Recovery
    2. Zdobycie nośnika OEM i instalacja czystego sytemu (klucz podejdzie z UEFI/Bios)

Wola ścisłości modele tej serii sprzedawane były z Win 8 Core / Pro i taki nośnik w wersji OEM należy zdobyć (potem aktualizacja do 8.1)

kuferekczasu napisał:
    próbuj jeszcze któryś z tych linków tam, bo być może po zalogowaniu na Hotmail pobierzesz bez subskrypcji.

Nie da rady :-) Ludzie z MS nie są "debilami".
  • #19 14043560
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #20 14043564
    sPeRaCz.PL
    Poziom 42  
    Ocena: 613
    kuferekczasu napisał:
    Czemu?

Ponieważ będzie na 100% koumunikat:

Nie można używać tego klucza produktu do instalowania detalicznej wersji systemu Windows 8

Więc musi być OEM.

Swoją drogą przerabiam ten sam problem z innym modelem Samsunga :-(

Do tego podobny problem był już klkukrotnie (jak nie więcej) razy opisywany na forum.
  • #21 14043619
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1098
    sPeRaCz.PL napisał:
    podobny problem był już klkukrotnie (jak nie więcej) razy opisywany na forum.

I z tego względu tę, jakże intensywnie rozwijającą się, dyskusję czas skończyć.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje legalnej wersji systemu Windows 8 po uszkodzeniu dysku twardego w laptopie Samsung NP535U3C. Wskazówki dotyczące rozwiązania problemu obejmują zakup klucza aktywacyjnego oraz pobranie czystego obrazu ISO systemu z oficjalnych źródeł, takich jak strona Microsoftu. Klucz aktywacyjny może być zaszyty w BIOSie, co umożliwia aktywację po instalacji odpowiedniej wersji systemu. Użytkownicy sugerują również kontakt z supportem Samsunga w celu zakupu nośników Recovery lub zdobycie nośnika OEM. Wskazano na konieczność posiadania wersji OEM, aby klucz z BIOSu działał poprawnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA