logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć Magicar 440 do centralnego zamka w Oplu Astra?

ppelektroda 02 Maj 2005 20:18 1715 7
  • #1 1455901
    ppelektroda
    Poziom 11  
    Witam szanownych uzytkownikow forum !!!
    Zlokalizowalem przewody braz-bialy braz-czerw zgodnie z innymi postami
    ale mam takie pytania bo nie chce rozwalic centralki ktora byla oryginalnie zalozona:
    1.Czy do tych przewodow dopinam sie czy przecinam je, jesli przecinam to w ktora strone sie podpinam ?
    2.Czy moge prosic o opis jak pospiac te 6 przewodow od magicara
    tz ktory z ktory zmostkowac czy trzeba podac jakies zasilanie i ktory kolor idzie ktorego znaleziodego brazowego
    Dziekuje
  • #2 1456013
    wloc
    Poziom 34  
    Ocena: 529
    do tych przewodow dopinasz sie a na mlarmie tam gdzie podlaczasz +12V musisz podac mase zamiast tych 12V wyjscie normalnie tam gdzie masa nie podlaczasz
  • #3 1456071
    ppelektroda
    Poziom 11  
    wloc jak bys mogl to prosze lopatologicznie o tych 6 przewodach nie mam schematu (ten kolor to kolor i idze tu itd.)
  • Pomocny post
    #4 1456156
    wloc
    Poziom 34  
    pomaranczowy i rozowy do masy zielony i niebieski do brazowo czerwonego i brazowo bialego
  • #5 1456180
    ppelektroda
    Poziom 11  
    zielony do brazowo czerwonego ,niebieski do brazowo bialego w ten sposob czy odwrotnie. Sorki ze tak mecze ale to chyba wyczerpie moje pytania i pomoze innym
  • #6 1456204
    wloc
    Poziom 34  
    jak zalaczysz alarm to musi ci zamknac zamki wyprobuj bez lutowania ktory na ktory przewod
  • #7 1457290
    ppelektroda
    Poziom 11  
    Jeszcze mala dopytka:

podpiolem sie do przelacznika w drzwiach i moje pytanko po otwarciu jest podawana masa bo mierzac miedzy masa a kablem jest zwora wiec
    -masa ale na kablu po zamknieciu miedzy masa a kablem jest +12 tak ma być ?

co do kabla 12+ po zaplonie 15+ to znalazem dwa czarne kable jeden gruby w kostce z lewej drugi taki jak wszystkie kostka prawa. Miezac te czarne daja po przekreceniu raz pojawia sie 12 po odpaleniu kolo 14 czy mam sie podpiac do obojetnie jakiego ? Czy wogule to nie te?

help help bo auto w proszku
    Pozdrawiam
  • #8 1457435
    wloc
    Poziom 34  
    tak ma byc jesli chodzi o drzwi a plus po stacyjce to do czarnego i zeby niezanikalo napiecie w czasie krecenia rozrusznikiem

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy podłączenia alarmu Magicar 440 do centralnego zamka w Oplu Astra, ze szczególnym uwzględnieniem przewodów brązowo-białego i brązowo-czerwonego. Zaleca się dopinanie do tych przewodów, a nie ich przecinanie, aby nie uszkodzić oryginalnej centralki. W alarmie Magicar 440 pomarańczowy i różowy przewód należy podłączyć do masy, natomiast zielony i niebieski do przewodów brązowo-czerwonego i brązowo-białego (kolejność podłączenia zielonego i niebieskiego do konkretnych przewodów brązowych wymaga testów). Połączenie powinno umożliwić zamykanie zamków po załączeniu alarmu. Dodatkowo, włącznik drzwi podaje masę przy otwarciu, a po zamknięciu między masą a kablem pojawia się +12V, co jest prawidłowe. Zasilanie +12V po stacyjce (15+) należy podłączyć do grubszego czarnego kabla, aby napięcie nie zanikało podczas rozruchu silnika. Testowanie połączeń bez lutowania jest zalecane przed trwałym montażem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA