logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mks Vir 2005 - błąd aktywacji skanera poczty, brak dostępu do rejestru

02 Maj 2005 21:36 2132 13
REKLAMA
  • #1 1456146
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1456177
    e_sobczak1
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Coś mi sie wydaje że Twój komputer nie spełnia wymagań. Jeżeli Ci tak zależy zainstaluj Windowsa XP. A wszystkie sterowniki są zainstalowane?? Może nie być zainstalowana płyta główna często mi się nie włanczały programy bo nie instalowalem :) Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1456248
    aren
    Poziom 28  
    Ocena: 46
    a instalujesz program z poziomu administratora czy zwyklego usera ?
  • #4 1456470
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 1456658
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    A skąd Ci się w komputerze wziął ArcaVir? Pogryzły sie dwa programy antywirusowe. odinstaluj ArcaVir i problem powinien zniknąć.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 1456879
    md
    Poziom 41  
    Ocena: 789
    Jankolo dokładnie zlokalizował problem. ArcaBit zablokował dostęp do rejestru, stąd MKS_VIR nie może się zainstalować. Obydwa programy nie mogą być instalowane jednocześnie i to jest jedyny problem.
  • Pomocny post
    #8 1456893
    childmaker
    Poziom 35  
    Ocena: 92
    :arrow: md Nie sprawdzisz tylko piszesz bzdury. Cytat ze strony Mks.
    Cytat:
    Mamy przyjemność poinformować, iż mając na względzie stale rosnący poziom zagrożenia systemów komputerowych, nawiązaliśmy współpracę z firmą ArcaBit. ArcaBit jest prowadzony przez doświadczonych programistów, wieloletnich praktyków w dziedzinie zwalczania wirusów i tworzenia software-u antywirusowego. Pierwszym owocem owej współpracy jest nowa wersja pakietu - mks_vir 2005, wzbogacona o moduł firewall, monitor rejestru, nowy skaner poczty oraz nowe mechanizmy skanujące. Oferujemy Państwu program zapewniający kompleksową ochronę komputera. Pakiet mks_vir 2005 to nie tylko antywirus, to również antydialer, antyspyware, antyadware oraz firewall i monitor rejestru.
  • Pomocny post
    #9 1457810
    e_sobczak1
    Poziom 15  
    Gustlik napisał:
    Mam Windowsa 98SE. A jakie konkretnie sterowniki do płyty głównej?

Zależy jaką masz płyte, i czy ty instalowałeś sobie tego windowsa czy ktoś Ci instalował. Pozdrawiam
  • Pomocny post
    #10 1458337
    jannaszek
    Poziom 39  
    Ocena: 672
    włąśnie zależy co masz, jeśli chpset via to trzeba zainstalować pakiet via 4 in 1 ,np via 4,43 ,można spróbować via hyperion
  • #11 1459950
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • Pomocny post
    #12 1459971
    childmaker
    Poziom 35  
    Ocena: 92
    Zacznijmy od tego, czy masz legalnego Mks-a?
  • Pomocny post
    #13 1460250
    e_sobczak1
    Poziom 15  
    childmaker a ja mam pytanko kto powie na forum publicznym czy ma orginała czy nie. Płyte główną MOŻNA tylko zainstalować ZARAZ PO ZAINSTALOWANIU SYSTEMU OPERACYJNEGO a w tym przypadku win98se. Ja bym obwinił wine tego działania przez komputer. Jeżeli ma orginalny to pewnie za mało pamięci Ram lub za słaby procesor. Pozdrawiam
  • #14 1983171
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Problem z aktywacją skanera poczty w programie MKS Vir 2005 objawia się błędem "Brak dostępu do rejestru (app) (00000002)". Przyczyną jest konflikt między programami antywirusowymi MKS Vir a ArcaVir, które nie mogą być zainstalowane jednocześnie, ponieważ ArcaBit (ArcaVir) blokuje dostęp do rejestru, uniemożliwiając aktywację MKS Vir. Dodatkowo, instalacja powinna być wykonywana z uprawnieniami administratora, a system operacyjny i sterowniki płyty głównej muszą być odpowiednio dobrane i zainstalowane. W przypadku chipsetu VIA zaleca się instalację pakietu VIA 4 in 1, natomiast dla chipsetu Intel należy zweryfikować kompatybilność sterowników. System operacyjny Windows 98SE jest używany, jednak zalecany jest Windows XP dla lepszej kompatybilności. Ostatecznie rozwiązaniem jest odinstalowanie jednego z programów antywirusowych, co pozwala na poprawną aktywację skanera poczty w MKS Vir.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA