logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MKS_Vir 2005 - klucz licencyjny nie działa po reinstalacji Windows XP SP2

Jurrekk 28 Sty 2006 13:33 1455 4
REKLAMA
  • #1 2229124
    Jurrekk
    Poziom 2  
    Witam

Jakiś czas temu kupiłem klucz do mks'a, z początku wszystko działało dobrze, program mks normalnie przyjmował ten klucz. Do czasu gdy zainstalowałem system od nowa i ponownie chciałem zainstalowac antywirusa
    lecz już klucza nie przyjął ("Podany numer licencji nie jest prawidłowy").

Klucz jest jeszcze ważny.
    Czy może to być wina systemu?
    Ponowna instalacja systemu pomoże? (Windows XP SP2)
  • REKLAMA
  • #2 2229140
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Raczej nie jest to wina systemu.
    Klucz mógł zostać unieważniony jeśli został użyty na większej ilości komputerów a licencja była jednostanowiskowa.

Skoro zakupiłeś go - to zgłoś problem do producenta. Powinien rozwiązać problem.
  • REKLAMA
  • #3 2229159
    adjar
    Poziom 24  
    Ocena: 43
    Skoro to legalny klucz - to zwroc sie najlepiej do firmy, to oni powinni Ci pomoc, w koncu za to miedzy innymi placisz.
  • REKLAMA
  • #5 2229258
    krollew
    Poziom 20  
    Ocena: 154
    Też taki myk widziałem w pracy na jednym kompie (mamy legalne mks_viry). Problem z aktualizacjami sprawił, że na kilku kompach przeszliśmy na arcavir'a 2006 na zasadzie wymiany klucza mks_vira 2005 ma arca_vira 2006 (szczegóły na stronie arcabitu).

Ogólnie wokół obu firm jest teraz wiele zamieszania, sądy, machloje itp. Stąd wiele problemów użytkowników mks'a. Miejmy nadzieję, że to się uspokoi, bo szkodaby stracić pierwszą polską firmę produkującą oprogramowanie antywirusowe.
REKLAMA