Poskłądałem sobie platforme płyta jak wyzej procek jak wyzej nurtuje mnie oznacznie EB nie mam pojecia co oznacza ale moim problemem jest samoczynne resetowanie sie komputero przy wzmorzonej pracy wiem juz ze CPu nie bardzo sie zgrał z moja płyta główna bądz kupiłem juz uszkodzony wnioskuje po tym iz pamiec SDRAM 124/133 i druga kosc 64/133 nie przechodza testu programem memtest. Po podamianie procesorana 233/66/??? problem znika pamiecu działaja poprawnie mysle ze CPu jest uszkodzony a moze ta wersja EB nie moze współgrac z moja płyta główna na płycie sa płęczniki do ustawiania zegara CPu zmieniałem zgodnie z instrukcja zdarta z netu a komp sie resetuje czy to wina procka jest uszkodzony czy zmoe ta platforma nie ma prawa bytu mam jaknarazie grafe 16 MB S3 ale wymieniam ja na innna a moze togrfa sie grzeje i wyłącza kompa(RESETUJE) resetuje sie najczesciej na gierkach podczas wzmozonej pracy karty graficznej(gierki i duza ilosc obrazów na ekreanie), a moze to CPU nie znam sie na tyle aby móc samemu powiedziec wiec prosze o pomoc.jak jednoznacznie zdiagnozowac CPU czy jest walniety czy nie i jak sie upewnic ze platforma nie ma innych konfliktów??