logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dekoder Samsung DSR-7000: Wgranie softu, odbiór FTA, różnice w modelach

nomadpl 18 Paź 2014 12:31 876 5
REKLAMA
  • #1 14051639
    nomadpl
    Poziom 10  
    Ocena: 30
    Witam
    Mam okazję zakupić niedrogo dekoder Samsung DSR 7000 po Cyfrowym Polsacie. Zależy mi tylko na tym modelu.
    Posiadam starą, nieaktywną kartę po Polsacie 2 Cyfrowym (niebieska N1) jak i N2.
    Mam pytanie:
    czy przez RS232 wgram stary polsatowski soft 109 (niebieskie grafiki obsługi dekodera)?
    czy będę mógł odbierać kanały FTA Hotbird i Astra?
    czy zadziała w razie czego TNK?
    i czy mogę mieć jakieś nieprzyjemność za wykorzystanie starej nieaktywnej karty Polsat2Cyfrowy?

A i najważniejsze pytanie- miałem na umowę lata temu aż 3 Samsungi DSR 7000, pamiętam że dwa z nich nie miały napisu "Samsung" na przedniej klapce i były całe szare a ostatni miał napis na przodzie (Samsung) i czarną obudowę. To były różne modele tych dekoderów?
  • REKLAMA
  • #2 14051653
    intenso
    Poziom 39  
    Ocena: 617
    Polsat miał tylko jedna wersje tych dekoderów, co do wyglądu to był tylko przeprowadzony Lifting.
    Na tych kartach na pewno nic nie uruchomisz.
  • REKLAMA
  • #3 14051667
    nomadpl
    Poziom 10  
    Ocena: 30
    Mnie interesuje odbiór FTA, bez karty chyba dekoder nie ruszy.... choć tego nie wiem
    A który nowszy, z napisem czy bez?
  • REKLAMA
  • #4 14051670
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5499
    nomadpl napisał:
    czy przez RS232 wgram stary polsatowski soft 109 (niebieskie grafiki obsługi dekodera)?
    czy będę mógł odbierać kanały FTA Hotbird i Astra?
    czy zadziała w razie czego TNK?
    czy mogę mieć jakieś nieprzyjemność za wykorzystanie starej nieaktywnej karty Polsat2Cyfrowy?

Nie.
    Nie.
    Nie.
    Nie, żadnych, bo i tak nie zadziała.
  • REKLAMA
  • #5 14051780
    intenso
    Poziom 39  
    Ocena: 617
    nomadpl napisał:

A który nowszy, z napisem czy bez?

Z napisem czy bez to jest to bez znaczenia, bo srodek i tak jest taki sam, z Logiem Samsunga będzie lepiej wyglądał, przynajmniej nie bedzie No Name.

Z tego co wiem to widziałem kiedyś takie samsungi na innym oprogramowaniem i działały bez karty.
    Według mnie szkoda zachodu zwykły tuner cyfrowy można kupić za 50 zł.
  • #6 14053017
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA