logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bosch KF-168 Chip S - szukam schematu bloku radiowego

powerb2 19 Paź 2014 19:41 1230 1
REKLAMA
  • #1 14055567
    powerb2
    Poziom 13  
    Ocena: 17
    Witam, kupiłem radio Bosch KF-168 Chip S prawdopodobnie produkowane przez Albert Klein Funktechnik o symbolu M932C. Radio jak na swoje lata (rok produkcji 1992) posiada wszystkie potrzebne funkcje. Po za tym trzeba przyznać elektronika w środku jest wykonana rewelacyjnie.
    Co do programowania nie mam żadnych problemów. Zaznajomiłem się z informacjami na forum i to wystarczyło aby bez problemów radio użytkować.
    Mam jednak przypuszczenia, że radio jest uszkodzone.
    Nadaje bez problemów. Kłopot jest z odbiorem i tu potrzebuję pomocy.
    Nie znalazłem schematu bloku radiowego i nie mogę wykryć usterki.
    Sprawa wygląda następująco.
    Radio po otrzymaniu nośnej od czasu do czasu załącza głośnik i zaświeca się żółta kontrolka.
    Po ustawieniu wyciszania szumów tak aby ciągle głośnik był aktywny i było słychać szum to podczas nadawania słychać nośną i rozmowę nie zależnie czy żółta kontrolka świeci się czy nie.
    Więc radio nie nadaję się do normalnego użytkowania.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 14076242
    powerb2
    Poziom 13  
    Ocena: 17
    Widzę, że temat jak ze stajni firmy Apple. Sprzęt jest, a o schemat ciężko. Ściśle tajne łamane przez nie wiem.
    Może ktoś z kolegów orientuje się w jakim radiu siedzi układ firmy Siemens o symbolu TBB2469G, który pracuje w KF-168.
    Pozdrawiam.
REKLAMA