logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG L70 - Jak włączyć wideorozmowy/Jak rozmawiać przez wideo

azmenn 28 Paź 2014 14:28 50727 16
  • #1 14081340
    azmenn
    Poziom 16  
    Ocena: 102
    Proste pytanko, jak uruchomić w tym telefonie wideorozmowy, wiem że ma taką możliwość no i z przodu jest kamerka więc czemu miałoby tych wideorozmów nie być.Proszę o porady.
  • #2 14091133
    tompotter
    Poziom 18  
    Ocena: 27
    Sam telefon to nie wszystko, musisz u danego operatora włączyć usługę video rozmów oraz dana osoba(po drugiej stronie) musi mieć o podobnych funkcjach telefon z możliwością video rozmów o raz aktywną usługę w video rozmów ale żeby to jeszcze działało obie strony muszą być w zasięgu sieci HSPA+ lub LTE
  • #3 14091745
    witkor85
    Poziom 24  
    Ocena: 120
    tompotter napisał:
    Sam telefon to nie wszystko, musisz u danego operatora włączyć usługę video rozmów oraz dana osoba(po drugiej stronie) musi mieć o podobnych funkcjach telefon z możliwością video rozmów o raz aktywną usługę w video rozmów ale żeby to jeszcze działało obie strony muszą być w zasięgu sieci HSPA+ lub LTE

Nie pisz głupot. Żaden telefon z androidem nie obsługuje videorozmów za pośrednictwem GSM. Tylko przez aplikacje firm trzecich realizowane przez internet np. Skype
  • #4 14096436
    wojtasdm
    Poziom 27  
    Ocena: 105
    tompotter napisał:
    Nie pisz głupot. Żaden telefon z androidem nie obsługuje videorozmów za pośrednictwem GSM. Tylko przez aplikacje firm trzecich realizowane przez internet np. Skype

Miałeś kiedyś w ręce jakiś telefon z Androidem? Chyba nie...

Samsung S5, S4, S2, Trend Plus - wideorozmowy śmigają aż miło, oczywiście WiFi i transmisja danych wyłączone, Skype nawet nie jest zainstalowany...
  • #5 14096629
    witkor85
    Poziom 24  
    wojtasdm napisał:
    tompotter napisał:

Miałeś kiedyś w ręce jakiś telefon z Androidem? Chyba nie...

Samsung S5, S4, S2, Trend Plus - wideorozmowy śmigają aż miło, oczywiście WiFi i transmisja danych wyłączone, Skype nawet nie jest zainstalowany...

Wiesz na czym polegają wideorozmowy i jaki sprzęt je obsługuje ? Owszem google wprowadziło wideorozmowy ale do talkback. To znaczy że żaden telefon z androidem bez internetu nie nawiąże wideopołączenie. Np. Nokia E52 (symbian S60FP2) i SEK610i mogły nawiązywać połączenia wideo poprzez sieć GSM
  • #6 14096642
    wojtasdm
    Poziom 27  
    Ocena: 105
    A w Samsungach działa. Cud! W innych może nie działać... ;)
  • #7 14096670
    witkor85
    Poziom 24  
    wojtasdm napisał:
    A w Samsungach działa. Cud! W innych może nie działać... ;)

Faktycznie. Po ukazaniu się Nexusa S samsung wprowadzil w kilku modelach możliwość wykonywania wideopołączeń. I tylko samsungi łączą si ę ze sobą.To znaczy że z Nexusa połączymy się z S4, a z Xperią Z2 juz nie.
  • #8 14097675
    azmenn
    Poziom 16  
    tompotter napisał:

Usługe wideorozmów w Plusie mam aktywną, sprawdziłem dwa razy.Jestem w zasięgu sieci HSPA+ i nie widze nadal możliwości wideorozmów.Brat dzwonił do mnie z Samsunga Trend Plus przez wideorozmowe i miał że mój nr jest zajęty lub nieosiągalny coś w tym stylu, a ja nie mam przy wybieraniu numeru połączenie wideo.
  • #10 14098021
    azmenn
    Poziom 16  
    witkor85 napisał:
    LG L70 - Jak włączyć wideorozmowy/Jak rozmawiać przez wideo

Zerknij na tą stronke :
    http://komorkomania.pl/824,jakie-nowosci-lg-zobaczyny-na-targach-mwc-2014

Piszą tam min. :
    "LG L70
    4,5-calowy ekran o rozdzielczości 800 x 480;
    dwurdzeniowy procesor o taktowaniu 1,2 GHz;
    1 GB pamięci RAM ;
    4 GB pamięci wewnętrznej;
    slot na karty microSD;
    aparat 8 Mpix lub 5 Mpix (w zależności od wersji);
    kamerka VGA do wideorozmów;
    bateria 2100 mAh."

Nie wydaje mi sie żeby w takim świeżym modelu, który posiada przednią kamere nie było możliwości wideorozmów.
  • #11 14099380
    MrDoimer
    Poziom 38  
    Ocena: 124
    Może spróbuj udać do się do salonu Plusa i o ile natrafisz na miłego pracownika to powinni Ci pomóc.
  • #12 14099800
    charles1991
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Niestety nie każdy telefon, który ma kamerę z przodu umożliwia wideorozmowy. Posiadałem telefon SE SK17i i tam, pomimo przedniej kamery, nie było takiej możliwości. Kamerę jednak można wykorzystać do rozmów przez np. Skype.
  • #13 14099896
    MrDoimer
    Poziom 38  
    Ocena: 124
    charles1991 napisał:
    nie było takiej możliwości.

Bo to jeden z pierwszych smartfonów na androidzie...
    Od momentu jego premiery do dnia dzisiejszego nastąpił duży rozwój technologi.
    Dzisiaj taka X8 czy X10 mini pro to już dziadek :)
  • #14 14100767
    adeq4
    Poziom 30  
    Ocena: 128
    W LG G2 pomimo, że jest przednia kamera wideorozmów prowadzić się nie da - nie ma nigdzie takiej opcji. Jak dzwoniący chce rozpocząć wideorozmowe, to sytuacja wyglądała jak u Ciebie.
  • #15 14101919
    witkor85
    Poziom 24  
    Nawet Xperia Z2 nie obsługuje. Jest to wina androida. W przypadku Samsunga lub Nexusa S (samsung) android ma dodaną funkcje wideorozmów. Sam andek NIE OBSLUGUJE wideorozmów.
  • #16 14108018
    harry64
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Mam Nokię E52, przedtem Samsunga Z170 i jestem w ,,fioletowej,, sieci. Nigdy nie miałem problemów z wideo rozmowami.
  • #17 14108485
    jaro33
    Poziom 15  
    Ocena: 33
    ten telefon nie ma wideo rozmów
    http://www.mgsm.pl/pl/katalog/lg/l70/

Videotelefon : NIE

na końcu jest napisane "Videotelefon : NIE " , większość portali podaje że są wideo rozmowy , a nawet kasjerzy w sklepie firmowym Sony twierdzą bzdury że Z-ka ma .

Prawda jest taka że niektóre samsungi mają i większość telefonów z chin .

nawet na forum Android pl też mówią że "Android nie może mieć wideo połączeń bo..."

a już napisałem wyżej kto ma : Xiaomi itp

pytanie jest też nie doprecyzowane : " wideo połączenia po GSM " resztą się nie zajmuję bo wyżej była mowa.
    Powiem własne zdanie " Tylko jeden portal przedstawia prawdziwe dane i reaguje na posty czytelników " mylić może się każdy ale tylko wielcy potrafią się przyznać .

Tego nie wiedziałem kilka lat temu i kupiłem wt19i - ale jak zapłaciłem już nic nie mogłem zrobić . I mam nadal odczucie że ludzie doradzający w sklepach prawie nic nie wiedzą . Ale to już inny temat .

witkor85 napisał:
    Nawet Xperia Z2 nie obsługuje. Jest to wina androida. W przypadku Samsunga lub Nexusa S (samsung) android ma dodaną funkcje wideorozmów. Sam andek NIE OBSLUGUJE wideorozmów.

to nie Android jest winny
    wymienię tylko te z których prowadziłem wideo-połączenia (android) prestigo (nie wiem jak się to pisze , Omega s50 , goClever - wszystkie wymienione mają taką opcję jak w temacie , a jest ich dużo więcej i wszystkie są na androidzie ,
    [off topic]przepraszam kiedyś w dawnych czasach jeszcze nokie na SYMBIANIE .

kamera z przodu o niczym nie świadczy .
    Powiem tak Matka moja ma jakiegoś SE bez kamery z przodu a ja Samsunga ACE3/Xcover2 i prowadziłem z nią wideorozmowy i dziecko było uchuchane że babcię może zobaczyć choć ta musiała obracać telefon raz by zobaczyć wnuka a drugi raz by siebie pokazać .

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat możliwości prowadzenia wideorozmów na telefonie LG L70. Wskazują, że aby korzystać z tej funkcji, należy aktywować usługę wideorozmów u operatora, a obie strony muszą mieć odpowiednie urządzenia oraz dostęp do sieci HSPA+ lub LTE. Wiele odpowiedzi podkreśla, że wideorozmowy na Androidzie są możliwe głównie przez aplikacje internetowe, takie jak Skype, a nie przez standardowe połączenia GSM. Użytkownicy zauważają, że nie każdy telefon z przednią kamerą obsługuje wideorozmowy, a w przypadku LG L70, nie ma potwierdzenia, że ta funkcja jest dostępna. Wspomniano również o innych modelach, które mogą mieć tę funkcję, jak Samsungi, ale nie wszystkie telefony z Androidem ją obsługują.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA